REKLAMI GEÇ

Cemaatin 15 Temmuz’da işi ne?

Cemaatin 15 Temmuz’da işi ne?

Türkiye’nin bağımsızlığına kasteden alçak kalkışmanın 3. Yıldönümü, Demokrasi Zaferi için hazırlanan 15 Temmuz Meydanı’nda yine soru işareti yaratan manzaralar. Cemaat kalkışmasına karşı elde edilen zaferin yıldönümünde cemaatler stantlarla boy gösteriyor!.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2019 Pazartesi, 18:25

Neredeyse hiç biri Diyanet İşleri Başkanlığı’nı fiilen tanımıyor. Yalnızca camileri değil hatta namaz kılma biçimleri, rükuda el bağlama şekilleri bile farklı. Hepsinin ardından gittiği bir dini lider var. Kıyafetleri, ibadetleri ve ayinleriyle ayrı yaşamları söz konusu.

FETÖ KAN KUSMUŞTU
Onlardan biri, Gülen Cemaati’nin 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği hain darbe girişiminde yüzlerce yurttaşımız can vermiş, demokrasimiz ağır bir yara almanın eşiğinden dönmüştü. Yıllardır din ile sömürü yapıp, kendine cemaat adı altında yandaş toplayan terörist başı Fettullah Gülen’in ele başısı olduğu terör örgütünün kan kustuğu o gece Denizli’de de teyakkuzdaydı.

HALA AYNI YANLIŞ
Devletin yurtlarına güvenmeyip kendi yurtlarını yapan, devletin din eğitimine güvenmeyip kendi eğitimlerini gerçekleştiren irili ufaklı cemaatler 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden yeterince ders alınmadığını gösterir nitelikte. Keza bu hain kalkışma için hazırlanan 15 Temmuz Meydanı’nda o cemaatlerden bazıları açtığı stantlarla boy gösteriyor.

VATANDAŞ ADINA SORUYORUZ?

1-15 Temmuz milli bir gün müdür yoksa dini bir gün mü?

2-Nam-ı diğer tarikat olan cemaatlere milli bir günde Denizli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi gibi kamu kurumlarının bulunduğu stantların yanı başında neden ve niçin stant alanı ayrılıyor?

2- Bu cemaatlerin ayrıcalığı nedir?

3- Bu cemaatlerin meydanda stant açmasına devletin hangi kurumu izin vermekte ve müsamaa göstermektedir?

4-Tamamen dini temeller üzerine kurulmuş bu sözde dernek ve vakıf, özde cemaatlerin bu hassas günde kent meydanında devlet kurumlarının yanı başında boy göstermesi abesle iştigal değil ise devletin bu alandaki tek yetkin kurumu Diyanet İşleri Başkanlığı’nın taşra teşkilatı Denizli İl Müftülüğü Standı neden göze çarpmamaktadır?

5-15 Temmuz için meydanda stant açma, etkinliklere kurum olarak katılmak adına başka bir kurum, kuruluş ve veya siyasi parti başvuruda bulunmuş mudur? Varsa söz konusu başvurulara ne yanıt verilmiştir?

Yorumlar

yusuf   -  Bağlantı 11 Ağustos 2019, 13:33

Rahmetli Gazi pasa, bu din tuccarlarini yasakladi ki bosuna yasaklamadi. Meleketin basina ne bela gelirse sahtekar muslumanlardan geliyor. Bu durumda diyanetin görevi ne? Carsaf salvar sarik giymeden musluman olunmuyormu?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı