REKLAMI GEÇ

Demokrasi Zaferi’nin 3. yılında Denizlililer meydanı yine doldurdu

Demokrasi Zaferi’nin 3. yılında Denizlililer meydanı yine doldurdu

Fetullahçı Terör Örgütü’nün devletin silahlarını milletin üzerine doğrultmasının üzerinden 3 yıl geçti. Hain darbe girişimine karşı milletin elde ettiği zafer, üçüncü yılında Denizli’de 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’ndaki etkinlikle anıldı. Denizli, tıpkı 3 yıl önce olduğu gibi yine meydanları doldurdu, demokrasiye sahip çıkacağını bir kez daha ortaya koydu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2019 Salı, 00:10

Fetullahçı terör örgütü mensuplarının kanlı darbe girişimi karşısında milletin elde ettiği büyük zaferin üçüncü yıl dönümünde tüm ülkede olduğu gibi Denizli’de de anma etkinlikleri düzenlendi.

Etkinliklere Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, oda başkanları ve siyasiler katıldı.

Etkinlik öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis etkinliğin yapılacağı alanı güvenlik bariyerleri ile çevirirken daha önce alana giren vatandaşlar güvenlik bariyerlerinin dışına çıkarıldı. Polis köpekleri ile tarama yapıldıktan sonra oluşturulan kapılardan üst araması yapıldıktan sonra vatandaşlar alana giriş yaptı.

VATANDAŞLARA İKRAMLAR
Denzili Büyükşehir Belediyesi, Merkezefendi Belediyesi, Pamukkale Belediyesi ve Denizli Ticaret Odası meydanda çadırlar kurdu, vatandaşlara ikramlarda bulundu.

İLAHİLERLE BAŞLADI
15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’ndaki etkinlik, darbe girişimi sırasında canını feda eden 251 şehit için edilen dualar ve söylenen ilahiler ile başladı.

Vatandaşların da eşlik ettiği ilahilerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da gerçekleştirilen törenlerde yaptığı konuşma meydana canlı olarak aktarıldı.

GAZİLER KALABALIĞA SESLENDİ
3 YIL ÖNCE Ankara Gölbaşı’nda darbe girişimi sırasında hainlere direnirken gazi olan Ahmet Gümüş ve Emre Doğan Denizlililere seslendi. Tedavileri için Denizli’de bulunan gençler, o anlarda yaşadıklarını kısa bir şekilde anlattı. Gazi gençler Gümüş ve Doğan, “3 yıl önce bu saatlerde çok sayıda demokrasi aşığı şehit oldu, çok daha fazlası bizim gibi yaralandı. Allah bu kötü günleri bir daha göstermesin” dedi.

BAŞKAN ZOLAN: “ÖNCEKİ DARBELER MASUMMUŞ”
Kalabalığa seslenen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 3 yıl önce Denizli halkının gözünü kırpmadan, canını vermek, kanını dökmek için alanlara çıktığını ifade etti.

“Allah sizden razı olsun” diyen Başkan Zolan, bu topraklar üzerinde emeli olan dış güçlerin, içerideki hainlerle birlikte 15 Temmuz akşamı ülkeyi işgal etmek için bu hareketi başlattıklarını söyledi.

Başkan Zolan, “Bu sıradan bir hareket değildi. Önceden gördüğümüz darbeler bunun yanında masumdu. Bunlar ülkemizi bölmek, bayrağı indirmek ve ezanları susturmak için ortaya çıktılar. Çok şükür halkımızın dik duruşuyla bu kalkışma bastırıldı. Nice kahramanlar meydanlara çıkıp şehit olurken, bazıları da saklanacak delik aradı. Çok şükür ki biz buradaydık. Denizli tıpkı 15 Mayıs 1919’da Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin etrafında kenetlenerek, kurtuluş ateşinin ilk kıvılcımını ateşledi. İşte o gün ortaya çıkan sancağımız, 3 yıl önce bir kez daha 15 Temmuz’da ortaya çıktı, kurtuluş mücadelemizin bir kez daha simgesi oldu” dedi.

VALİ KARAHAN: “BU HALKIN İMAN DOLU YÜREĞİ VAR”
Ülkenin ve bayrağın tek olduğun belirten Başkan Zolan, “Malazgirt’ten bu günü bu oyunlar hiç bitmedi, bitmez de. Ülkemize kıyamete kadar sahip çıkacağız” diye konuştu.

Vali Hasan Karahan konuşmasına 3 yıl önce olduğu gibi yine alanı dolduran Denizlililere teşekkür ederek başladı. 3 yıl önce kimsenin silahının olmadığını, ancak iman dolu yüreğinin olduğun belirten Vali Karahan, “O gece bu halk silahlara, tanklara, tüfeklere göğsünü siper etti. Bu millet, 15 Temmuz’da ne kadar büyük bir millet olduğunu gösterdi. Bu ülkenin 81 milyon evladı, Çanakkale’de olduğu gibi, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi ülkesine sahip çıktı” dedi.

VALİ KARAHAN: “O GECE DEVLET İFLAS ETMİŞTİ”
O gece devletin iflas ettiğini, kimsenin ortada olmadığını belirten Vali Karahan, “Ama bu milletin engin feraseti ve engin cesareti ortaya çıktı, ‘korkma’ dedi. Hainlere, Amerika’nın uşaklarına fırsat vermedi. 7 cihan bize tarihte diz çöktüremedi, bundan sonra da çöktüremeyecek. Birbirimizi kardeş bileceğiz, kenetleneceğiz. 15 Temmuz gecesi hiçbir ayrım olmaksızın nasıl bu halk meydanları doldurduysa, bundan sonra da aynı ruhla ülkesine sahip çıkacaktır” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sanatçıları kahramanlık türküleri seslendirdi.

Konservatuvar sanatçılarının ardından mehter takımı sahne aldı, Denizlilileri coşturdu.

SALALAR BİR KEZ DAHA OKUNDU
15 Temmuz kanlı darbe girişimi gecesi halkı meydanlara çağıran salalar, yine aynı saatte, 00.15’te tüm camilerden bir kez daha okundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı