REKLAMI GEÇ

15 Temmuz gecesi kulede arbede

15 Temmuz gecesi kulede arbede

FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili askerlere yönelik açılan 44’ü tutuklu 64 sanıklı davanın 2. duruşması EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Duruşma salonu işadamları davasıyla yarımşar gün kullanıldığı için öğleden sonraları görülen davada tanıkların dinlenmesine devam ediliyor.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 28 Şubat 2017 Salı, 17:31

Duruşmanın bugünkü celsesinde, 15 Temmuz gecesi Çardak Havaalanı’nın meteoroloji kulesinde nöbet görevini yerine getiren sivil meteoroloji görevlileri İbrahim Uysal, Faruk Çavuş ve Çardak İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Yayla tanık olarak dinlendi.

SİVİL MEMUR YAŞANANLARI ANLATTI
O gece meteoroloji binasındaki kulede nöbetçi olan İbrahim Uysal, hiç beklemedikleri anda havaalanı ve ilçede elektriklerin kesildiğini, apron dahil hiç bir yeri göremeyecek kadar karanlık olduğunu belirterek, kendileri için korku dolu anların saat 00.30 sıralarında başladığını söyledi.

Uysal, “Bu sırada 4-5 askeri araç geldi. İçlerinden biri yarbaydı. İsminin Fahrettin Demir olduğunu sonradan öğrendim. Yanında bir teğmen ve emir eri vardı. Işıkları açmamızı istediler. Bilmediğimizi söyleyince bizi bir üst kata çıkardılar ve kapıları kırdılar. Her yeri karıştırdılar ama ışıkları açamayınca kendilerini aprona götürmemizi istediler. Ben niyetlerini anlayınca onları apron diye itfaiye bölümüne götürdüm. Burada camları kırıp kapıları tekmelediler. Teğmen olan yanımda bir kaç kez kurma kolunu çekip bıraktı ve ışıkların nereden açıldığını sordu. Bilmediğimi anlayınca da beni bıraktılar” dedi.

ASKERİ KIYAFET GİYMESİ KABUL EDİLMEDİ
Tanık İbrahim Uysal’ın dinlenmesinden sonra sanık Muhammet Ekinci’nin avukatı mahkeme başkanına ilginç bir teklif getirerek, Ekinci’ye yanında getirdiği askeri üniformanın giydirilmesini isteyip, tanığa sorusunu öyle soracağını belirti. Mahkeme Başkanı, duruşma savcısı ve mahkeme heyetine danıştıktan sonra tutuklu sanığa askeri kıyafet giydirilmesinin yargılamaya katkı sağlamayacağı gerekçesiyle teklifi reddetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı