REKLAMI GEÇ

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı 8 ilde FETÖ operasyonu yaptı

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı 8 ilde FETÖ operasyonu yaptı

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 8 ilde FETÖ/PDY’nin kadın yapılanmasına ilişkin “Abla” operasyonu gerçekleştirildi. Haklarında gözaltı kararı verilen 25 kişiden 10’u yakalandı. Aramalarda bir çok belgeye el kondu, F serisi 1 dolar ele geçirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Şubat 2017 Cuma, 12:10

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) “Abla” olarak tabir edilen kadın yapılanmasına yönelik soruşturma başlatıldı.

FETÖ/PDY terör örgütü faaliyetlerinde aktif olarak örgütün “ABLA” olarak tabir edilen bayan yapılanmasını deşifre etmek amaçlı, kriptolu haberleşme programı Bylock isimli programı kullandıkları tespit edilen, soruşturma aşamasında yine örgüte müzahir ve OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lar ile kapatılan derneklere üyelikleri belirlenen şahıslar hakkında ek soruşturmalar gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda Denizli merkezli başlatılan, Kırklareli, Adıyaman, Manisa, Antalya, Ankara, İzmir ve Kütahya’da gözaltı kararı verilen 25 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan arama neticesinde F serisi 1 Dolar ile birçok dijital materyal ve dokümanlara el konuldu, operasyonlarda 10 şüpheli gözaltına alındı. Başsavcılık, firarda olan 15 zanlının yakalanması için de operasyonlarını sürdürüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı