REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’nin finans kaynağı ile ilgili dava başlıyor

FETÖ/PDY’nin finans kaynağı ile ilgili dava başlıyor

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik en geniş kapsamlı soruşturmalardan biri olan işadamlarına yönelik davalar başlıyor. Çok sayıda sanık olduğu için operasyonların yapılış süreçlerine göre birden fazla iddianameye dönüştürülen davanın ilk yarın (pazartesi) başlıyor. İlk etapta aralarında Ticaret Odası eski Başkanı Necdet Özer başta olmak üzere 67 ünlü işadamı hakim karşısına çıkıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Şubat 2017 Pazar, 12:05

15 Temmuz darbe girişiminin ardından birbiri ardına gerçekleştirilen soruşturmalar, dalga dalga yayılan operasyonlara dönüşmüş, toplumun her kesiminden gözaltılar ve tutuklamalar yapılmıştı.
Denizli kamuoyunu en fazla meşgul eden ise FETÖ/PDY’nin finans kaynağını oluşturduğu iddia edilen işadamlarına yönelik yapılan operasyonlar olmuştu. Aralarında çok önemli isimlerin, fabrikatörlerin, işadamlarının olduğu operasyonlar kapsamında birbiri ardına gerçekleştirilen operasyonlar iddianameye dönüşmüş, Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce de dava kabul edilmişti.

İKİ AYRI YARGILAMA OLACAK
Çok sayıda işadamı hakkında yürütülen soruşturmalar, operasyonların yapılış süreçlerine göre de ayrıldı. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından işadamlarına yönelik iki ayrı iddianame oluşturulurken, 212 sanık iki ayrı davada yargılanacak.

İLK DALGA OPERASYONLARDA ALINANLAR
İlk dalga operasyonlarda alınan işadamlarına yönelik açılan dava, Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde duruşma salonuna dönüştürülen Turan Bahadır Salonu’nda görülecek olan dava yarın (27 Şubat Pazartesi günü) başlayacak. Duruşmada, tutuklu ve adli kontrol ile serbest bırakılanların yanı sıra firarilerin de bulunduğu 67 sanık hakim karşısına çıkacak.

ÇOK ÖNEMLİ İSİMLER YARGILANACAK
FETÖ’nün finans ayağını oluşturdukları, silahlı terör örgütü üyesi oldukları ve örgüte para aktardıkları iddia edilen sanıklar arasında Denizli Ticaret Odası’nın eski başkanı Necdet Özer, Sezai Günalp, AK Parti eski Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kayhan, TKDK eski müdürü Ümit Dağdeviren, AK Parti Merkezefendi Belediye Başkan aday adayı Adem Oklu, müteahhit Fehmi Demirten ve Adnan Pekdemir gibi çok önemli isimler yer alıyor.

İKİ DAVA DÖNÜŞÜMLÜ GÖRÜLECEK
Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde askerlere yönelik davanın 2. duruşması devam ettiği için, mahkeme işadamlarıyla birlikte askerleri de yargılamaya devam edecek.

Duruşmaların sabah bölümünde işadamları, öğleden sonra da darbeci askerler yargılanmaya devam edilecek. Davalar EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde görülecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı