REKLAMI GEÇ

Denizli’de 2.050 FETÖ’cü hakkında…

Denizli’de 2.050 FETÖ’cü hakkında…

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından başlayan soruşturmalar her geçen gün artarken, açılan davalar sürüyor.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 6 Nisan 2017 Perşembe, 08:00

15 Temmuz’dan bu yana hakkında işlem yapılan, tutuklanan, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve haklarında yakalama kararı bulunan FETÖ/PDY şüphelilerinin oluşturduğu rakamlar, Denizli’yi Fethullahçı Terör Örgütü ile mücadelede ilk sıralara getiriyor.

KANLI GİRİŞİM VE SONRASI…
Yaklaşık 40 yıldır yurt içi ve yurt dışında örgütlendiği belirlenen, devlet içerisinde paralel devlet oluşturdukları anlaşılan Fethullahçı Terör Örgütü, 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi kanlı darbe girişimi ile ülke yönetimine el koymaya kalkıştı. Özellikle İstanbul ve Ankara’da, devletin silahlarıyla gerçekleştirilen kanlı eylemlerde 246 Türk Vatandaşı yaşamını yitirdi.

16 Temmuz sabahı bu kanlı darbe girişiminin bastırılmasıyla Türkiye yeni bir sürece girdi ve FETÖ/PDY ile her alanda mücadele başlatıldı. Darbe girişiminin İstanbul, Ankara ve İzmir dışında birkaç kilit kenti daha vardı. Bunlardan biri olan Denizli’de, 15 Temmuz gecesi planlı tatbikat gerekçesiyle 11. Komando Tugay Komutanlığı’ndan çıkarılan birlikler Çardak Hava Meydan Komutanlığı’nı ele geçirmeye çalışmış, buraya inmesi planlanan uçaklarla İstanbul’a asker nakli yapılmak istenmiş ancak başarılı olunamamıştı. Bu tarihten itibaren Denizli genelinde de FETÖ/PDY ile etkin bir mücadele başlatıldı. Darbe girişiminin asker ayağı 16 Temmuz sabahı güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilip yargı süreci başlatılırken, örgütün sivil ayağına yönelik de çeşitli meslek grupları ve devlet kurumlarına yönelik operasyonlar genişleyerek devam etti.

2.050 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI
15 Temmuz darbe girişimi sonrası düzenlenen operasyonlar sonucu FETÖ/PDY üyesi oldukları şüphesiyle yargıya teslim edilenlerin sayısını denizlihaber.com araştırırken, çarpıcı rakamlara ulaşıldı. 15 Temmuz ile birlikte FETÖ/PDY şüphelisi 2.050 kişi hakkında yasal işlem yapıldığı öğrenildi. Bunlardan 1.170 kişinin mahkemeye sevk edildiği, şu anda 618’inin tutuklu olarak yargılandığı, 249’unun da adli kontrol altında yargılamasının yapıldığı belirlendi. Davaların, halen aranmakta olan 29 firari sanığı bulunuyor.

DURUŞMALARI SÜREN DAVALAR
FETÖ/PDY ile ilgili davaların duruşmaları EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 2. ve 3. Ağır Ceza Mahkemelerinde devam ediyor. 15 Temmuz’dan bu yana duruşması başlayan davalar ise tutuklu sanık rakamlarıyla birlikte şöyle:

Tavas Çatı Davası (19), Avukatlar (8), Serinhisar yapılanması (9), Beyağaç yapılanması (4), yemek şirketi (Catering 15), darbeci askerler (44), Acıpayam yapılanması (9) ve işadamları finans yapılanması (29).

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı