REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY Tavas Çatı Davası’nda ara karar verildi

FETÖ/PDY Tavas Çatı Davası’nda ara karar verildi

FETÖ/PDY’nin Tavas yapılanmasıyla ilgili 10 gündür yapılan celselerle devam eden ilk duruşma tamamlandı. Davaya bakan Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, verdiği kararla tutuklu 3 sanığın adli kontrol uygulamasıyla serbest bıraktı. Tutuksuz sanıkların haftada 3 gün olan kontrol şartları da 1 güne indirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Aralık 2016 Perşembe, 11:57

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Tavas Çatı Davası’nda, 10 gündür devam eden ilk duruşmanın son celsesi yapıldı. Bugün yapılan son celsede mahkeme, 27 maddelik ara kararını açıkladı.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ünal Yalçınkaya, sanıklar ve avukatların savunması, tanıkların dinlenmesinin ardından duruşmaya 10 dakika ara verdi. Aranın ardından da 12 Aralık’tan bu yana her gün devam eden celselere ilişkin ara karar açıklandı.

İFADESİ EVİNDE ALINACAK
Davanın sanıkları arasında olan ve Asya Eğitim Hizmetleri A.Ş. tarafından kiralık olarak işletilen yurdun sahibi olarak görülen Kızılcabölük Mehmet Efendi Vakfı’na 20 yıl önce taşınmaz bağışında bulunan İsmail Şaşmaz, yatalak hasta olduğu ve duruşmalara katılamadığı için ifadesi mahkeme heyeti tarafından yarın (cuma) saat 14.00’te evinde alınacak.

YAKALAMA KARARLARI
Sanıklar Ali Koca, İbrahim Bağcı ve Ümmü Bostan hakkındaki yakalama emrini yenilen mahkeme, bulunamayan sanık Bayram Yılmaz’ın kaçtığı kanaatine vararak yakalama emri çıkarılmasına karar verdi.

ZORLA GETİRİLECEKLER
Tanıklar Ali Daylan, Nurettin Tıkım ve Saffet İnamlık’ın zorla getirilmeleri, duruşmaya hazır edilemeyen tanıklar Baskın Sap ve Orhan Özkan’ın adresleri doğrultusunda işlem yapılması kararı alındı.

SERBEST BIRAKILDILAR
Tutuklu 31 sanık ile ilgili tahliye taleplerini de değerlendirdi. Verilen ara karla da Adil Kınlı, Salih Demiray ve Muzaffer Sakıcı, adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tahliyesine karar verilen 3 sanık, haftada 1 gün imza atacak.

3 GÜN OLAN İMZA ŞARTI 1 GÜNE İNDİ
Mahkeme heyeti ara kararıyla adli kontrol şartıyla tutuksuz olarak yargılanan sanıklar hakkında da talep üzerine karar aldı. Buna göre, tutuksuz sanıkların haftada 3 gün olan imza şartı 1 güne indirildi.

MAL VARLIKLARI ÜZERİNDEKİ TALEBE RET
Bu arada sanıkların mal varlıkları üzerindeki tedbirin kaldırılmasıyla ilgili talebi de değerlendiren mahkeme, tedbirin kaldırılması talebinin şimdilik reddi yönünde karar açıkladı.

BYLOCC PROGRAMIYLA İLGİLİ KARARLAR
Örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı Bylock’un kullanımı konusunda Denizli Emniyet Müdürlüğüne yazılan yazının akbitenin sorulmasına, aynı konuda Ankara Emniyet Müdürlüğüne de bir yazı yazılması kararı alındı.

Daha önce dosyaya sunulan belgeye göre, Bylock programı kullandığı bildirilen kişilerin kullandıkları telefon hatlarına ilişkin sözleşme asıllarının ilgili GSM şirketinden istenmesi de alınan ara kararlar arasında yer aldı.

Bylock programı kullanılmasına ilişkin bilgilerin delil olarak kabul edilmemesi ve dosya kapsamından çıkarılması talebi, bu yöndeki değerlendirmenin mahkeme tarafından hükümle birlikte yapılacak olması nedeniyle reddedildi.

SAVCI HAKKINDAKİ SUÇ DUYURUSU TALEBİ REDDEDİLDİ
Soruşturmayı yürüten Tavas Cumhuriyet Savcısı ile ilgili iddiaları ve suç duyurusu taleplerini de değerlendiren mahkeme, savcı hakkında “görevini yapması sırasındaki eylemleri ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunulmasına yönelik talebin reddine” karar verdi.

Mahkeme, 31’i tutuklu 72’i sanıklı FETÖ/PDY Tavas Çatı Davası’nda ikinci duruşmanın 13 Şubat’ta yapılması kararını aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı