REKLAMI GEÇ

Darbe gecesi tankçılar yoldan çevrilmiş

Darbe gecesi tankçılar yoldan çevrilmiş

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin yeni ortaya çıkan detay, planlamanın boyutlarını da ortaya serdi. Çardak’a giden konvoydan 2 araçta bulunan askerler Tugay’a geri çağrılıyor. Geri çağrılan askerlerin tank şoförü, tank doldurucusu ve nişancısı olması dikkati çekerken “amaç neydi?” sorusu da gündeme geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Aralık 2016 Cumartesi, 17:10

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki hain girişimiyle ilgili yargılanan 11. Komando Tugayı’na bağlı askerlerin savunma sırasındaki ifadeleri, o geceye ilişkin bilinmeyenlerin de gün ışığına çıkmasını sağlıyor. Savunma yapan subaylardan birisi de Tankçı Taburu Mekanize Piyade Bölük Komutanı Yüzbaşı Ali Zor oldu.

O gece Tugay’dan çıkıp Çardak Havaalanı’na intikal ettiklerini anlatan Zor, nizamiyeden girdikten bir süre sonra Fahrettin Demir’in yanlarına gelip “Hangarlara doğru gidip mevzilenin. Gelen olursa ateş edin” emrini verdiğini, kendisinin ise bu emri yerine getirmeyeceğini ifade ettiğini söyledi.

“DARBE SÖZÜYLE ŞOK GEÇİRDİK”
Bir süre sonra Tugay komutan Yardımcısı ve Söke Garnizon Komutanı Erol Akman ile Tugay Kurmay Başkanı Fahrettin Demir’in subayları toplayıp “darbeyle suçlanıyorsunuz, ne yapalım?” diye sorduğunu, orada bulunanların darbe lafını duyunca şok geçirdiğini kaydeden Zor, “Biz buraya eğitim için gelmedik mi diye sorduk. ‘Askere, polise silah sıkmayız’ dedik. Buradan çıkmak istediğimizi söyleyince, ‘dışarıda siviller var’ diyerek konuyu kapattılar” ifadesini kullandı.

ŞOFÖRÜ ELİNDE BOT KAMUFLAJLA GELMİŞ
Kendilerine o gece emirler veren Kurmay Başkanı Demir’in sabaha karşı kaçtığını belirten Zor, “Bir süre sonra Fahrettin Demir’in şoförü olan uzman çavuş, araçla yanımıza geldi. Elinde Demir’e ait botlar ve kamuflaj elbisesi vardı. Hamdi Üsteğmen’e ‘Gidecek yerim yok. Sizinle çıkabilir miyim’ diye sordu. Biz de onun kaçarken bıraktığı askeri araçla nizamiyeye gittik. Orada Erol Akman’ı bitkin halde gördük” diye konuştu.

TANKÇILARA “GERİ DÖNÜN” EMRİ
Bir süre sonra telefonla bağlantı kurdukları İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız’a teslim olduklarını belirten Ali Zor, avukat İsmail Can Yavuz’un sorusuyla o geceye dair bilinmeyen bir bilgiyi mahkeme heyetine verdi. “Yoldan çevrilen askerler olmuş. Bunların sınıfı neydi?” sorusuna Zor, “İki araçla 14 asker geri döndü. Bunlar tank şoförü, tank nişancısı, tank doldurucusu ve tank komutanıydı” yanıtını verdi.

ÖZBAKIR, “TOPLARIN OPTİKLERİ SÖKMEYİ DÜŞÜNDÜM” DEMİŞTİ
Öte yandan sözde Yurtta Sulh Konseyi’nin sıkıyönetim komutanı olarak atadığı eski Tugay Komutanı Kamil Özhan Özbakır, ifadesinde “Topların optiklerini sökmeyi, ayarlarını bozmayı düşündüm. Ancak zaman alacağı ve açığa çıkacağım endişesiyle bunu uygun bulmadım” demişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı