REKLAMI GEÇ

Vali Altıparmak merak edilen konuya açıklık getirdi

Vali Altıparmak merak edilen konuya açıklık getirdi

FETÖ-PDY operasyonlarının ardından sahipleri tutuklanan ve kayyum atanan firmalarda çalışan personelin akıbetleri bu süreçte en çok merak edilen konulardan biriydi. Bu konuya açıklık getiren Vali Ahmet Altıparmak, kayyum atanan şirketlerin tedarikçilerinin parasının ödeneceğini, çalışanların maaşlarının verileceğini, sigorta ve vergi borçlarının ödenmesinin ardından şirket hakkında karar verileceğini açıkladı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 9 Ocak 2017 Pazartesi, 12:53

Vali Ahmet Altıparmak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Polisevinde gazeteciler ile bir araya geldi. Basın mensuplarıyla sohbet eden, sorunlarını dinleyen ve gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Vali Ahmet Altıparmak, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kayyum atanan şirketler ve çalışanlarının akıbetlerine ilişkin de bilgi verdi.

TÜM PARAYI ÇEKİP İFLAS ERTELEME İSTEMİŞLER
Kayyum atanan ve FETÖ örgütü içerisinde bulunan şirketlerin darbe öncesi şirketteki tüm paraları çekerek iflas erteleme istediklerini ifade edene Vali Altıparmak, “İflas ertelemeye gidecek mali bir dosyası var mı, hiçbir şey bilinmiyor. Hala kayyumlar çözmeye çalışıyor. Nasıl bir ağ örmüşler, kim, kimi nasıl almış, vermiş araştırılıyor. İnanılmaz hatır çekleri, senetleri dolaşıyor ortalıkta. Normal olarak basiretli bir tüccarın kullanmayacağı bir yöntem ama kendi aralarında devleti ve hukuku kandırmak için inanılmaz yöntemler bulmuşlar” dedi.

KAYYUM ATANAN ŞİRKETLERİN DURUMU
Kayyum atanan şirketlerde çalışanların merak ettiği konuya da açıklık getiren Vali Altıparmak, “Şirket tam anlamıyla FETÖ örgütüne çalışıyorsa zaten kayyum atanıyor. Kayyum atanan şirketlerde özellikle tedarikçilerin parası, çalışanların maaşları, sigorta vergi borçlarının ödenmesinin ardından şirket hakkında karar verilecek. Kamu dahiline girecekse ya da satışa çıkacaksa çıkacak” diye konuştu.

FETÖ/PDY OPERASYONLARINDA DURUM
FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında bugüne kadar 1604 kişi hakkında adli işlem yapıldığını açıklayan Vali Altıparmak, 755 kişinin tutuklandığını 216 firari kişi olduğunu söyledi. 33 firmaya kayyum atandığını ifade eden Vali Altıparmak, “Kayyumdan bize gelen bir açıklama olmadığı takdirde şirket hakkında herhangi bir satış söz konusu olmayacak. Olacaksa da bu basın vasıtasıyla duyurularak açık olacağını bildirebiliriz” diye konuştu.

“TERÖRE KARŞI TEYAKKUZDAYIZ”
Terör riskinin nerede olacağının bilinmediğini belirten Altıparmak, her zaman teyakkuzda olduklarını söyledi. Vali Altıparmak, “Denizli yol ağı üzerinde bir şehir. Biz de 24 saat esaslı olarak kontrollerimizi yapıyoruz. Kritik noktalarda analizimizi yapıyoruz. Gecemiz gündüzümüz bu işlerle ilgili. Mümkün mertebe gevşemeye izin vermeden devam ediliyor. Bugüne kadar olmadı, inşallah bundan sonra da olmaz. Olmaması için de hem sizlerin hem de vatandaşın bu konuda hassas olması, dikkatli davranması gerekiyor” dedi.

“DENİZLİ’NİN KANAYAN YARASI: KOCABAŞ”
Denizli’nin kanayan yarası haline gelen Honaz’ın Kocabaş Mahallesi’nde gerçekleşen operasyonlarla ilgili açıklama yapan Vali Altıparmak, “Kocabaş Mahallesi hakikaten bir sıkıntıydı. Jandarma ve emniyetin projeli çalışmaları sonucunda önemli bir noktaya geldiğimizi söyleyebilirim. Olaylar ile birlikte Kocabaş’taki arsa rakamları çok yükseldi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı