REKLAMI GEÇ

FETÖ’nün evlilik kuralı böyle işliyordu

FETÖ’nün evlilik kuralı böyle işliyordu

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 3. duruşması başladı. Duruşmanın bugünkü celsesinde mahkemenin daha önce istediği resmi Bylock yazışmaları inceleniyor. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde devam eden duruşmada ayrıca tutuklu sanık Bayram Yılmaz’ın ilk savunması da alındı. Yılmaz, örgütün evlilik konusundaki katı kurallarını anlattı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 27 Mart 2017 Pazartesi, 14:00

Bayram Yılmaz, davanın geçtiğimiz ay görülen 2. duruşmasında Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifadesi alındıktan sonra, Bylock kullandığı gerekçesiyle Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı’nın kararıyla Niğde’de tutuklanmıştı. Bugün Denizli’deki 3. duruşmaya tutuklu olarak katılan Yılmaz, örgüt üyelerinin sevdiği kızla evlenmesine izin vermediği için bu yapılanmadan uzaklaştığını belirtti.

“TELEFONUMA BYLOCK YÜKLEDİLER”
Mahkemede ilk savunmasını yapan Bayram Yılmaz, “Süleyman Demirel Üniversitesi’nden tanıdığım bir arkadaşımın yönlendirmesiyle Tavas’ta bana iş verildi. Şu an tutuklu olan Mehmet Efe’nin sahibi olduğu yurtta temizlik ve kalorifer görevlisi olarak görev yaptım. Bylock’u telefonuma dershane müdürü olan Mehmet isimli biri yükledi. Bu programı sadece yurdun eksikleri ve sorunları olduğunda yazışmak için kullandım. Bu programı kullanmanın suç olduğunu bilsem yüklemelerine izin vermezdim” dedi.

“İSTEDİĞİN KIZLA EVLENEMEZSİN”
Tavas’ta yaşadığı bazı olumsuzluklar nedeniyle 15 Temmuz’dan önce kendisini Sarayköy’e gönderdiklerini, burada Işık Vakfı’na ait yurtta çalıştırdıklarını anlatan Yılmaz, “Sarayköy’de Adem Şişman adında biriyle görüştüm. Beni resmiyette yurt müdürü yaptılar ama kalorifer ve temizlik görevlisi olarak çalıştırdılar. Herkes bana evli olup olmadığımı soruyordu. Ben de sevdiğim bir kız olduğunu ve onunla evlilik hayalleri kurduğumuzu söyledim. Bu yüzden bana çok kızdılar ve her istediğim kişiyle evlenemeyeceğimi, ancak cemaatin belirleyeceği biriyle evlilik yapabileceğimi söylediler. Bunu duyduktan kısa süre sonra ne pahasına olursa olsun bu yapılanmadan uzak durmam gerektiğini anladım ve yaptım. Ben FETÖ’nün bir üyesi değilim. Bana ne ceza verirseniz verin ama FETÖ’cülükle suçlamayın” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı