REKLAMI GEÇ

Sezai Günalp’e gizli tanık şoku

Sezai Günalp’e gizli tanık şoku

FETÖ/PDY’nin finans ayağını oluşturdukları iddialarıyla 67 işadamının yargılandığı davanın 2. Duruşmasında tanıklar dinleniyor. Üç gizli tanık ve 2 açık tanığın dinlendiği duruşmada sanık Sezai Günalp ile gizli tanık Yılmaz arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Günalp, kendisini tanıdığını söyleyen gizli tanık Yılmaz’a ısrarla “Beni nereden tanıyorsun. Benimle görüşmüşlüğün var mı?” diye sorunca beklemediği bir cevap aldı. Yılmaz kod adlı gizli tanık, “Yaylanda kebap yemişliğimiz var. Beni daha fazla konuşturma” dedi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2017 Pazartesi, 17:27

Fethullahçı terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın işadamlarına yönelik açılan davada 2. duruşma tanıkların dinlenmesiyle devam ediyor.

Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada salona 43’ü tutuklu toplam 67 sanık işadamı, avukatları ve birinci derece yakınları alındı. ‘Diriliş’, ‘Yılmaz’ ve ‘Kırmızı’ kod adlı 3 gizli tanık ve 2 açık tanığın dinlendiği bugünkü oturumda gizli tanık Yılmaz’ın anlattıkları zaman zaman salonda şok etkisi yarattı.

SOĞUK RÜZGARLAR ESTİ
Gizli tanık Yılmaz, 1997 yılına kadar o dönem cemaat olarak bilinen örgütün içinde mütevelli olarak yer aldığını belirterek ifadesine başladı. Cemaat içinde toplantıların daha çok ticaret amacıyla yapılması nedeniyle, kendi isteğiyle ayrıldığını, ancak bu dönemden sonra da ısrarlar üzerine zaman zaman toplantılara katıldığını belirten Yılmaz, salondaki sanıklardan 3’ü dışında tümünü tanıdığını belirtti. Tanıdığı sanıkların tamamına yakınının mütevelli heyetlerinde yer aldıklarını belirten Yılmaz’ın bu açıklaması salonda soğuk rüzgarlar estirdi.

GÜNALP ISRARLA SORDU, ZARARLA YERİNE OTURDU
İşadamları davasında silahlı terör örgütü üyeliği iddialarıyla yargılanan ve iddianamede lakabı ‘Sakallı’ olarak geçen tutuklu sanık Sezai Günalp, gizli tanık Yılmaz ifadesini tamamladıktan sonra bazı sorular yöneltti. Günalp gizli tanığa ısrarla, “Gizli tanık sanıkların hepsini tanıdığını söyledi. Beni nereden tanıyormuş? Benimle hiç karşılaşmış mı?” diye sorunca gizizli tanık Yılmaz’ın cevabı, “Babadağ’daki yaylanda kebap bile yemişliğimiz var. Yanımızda başkaları da vardı. Beni daha fazla konuşturma” oldu. Sezai Günalp bu cevabın üzerine kızgın bir halde sanık sandalyesine oturdu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı