REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’de 2. işadamları davası başladı

FETÖ/PDY’de 2. işadamları davası başladı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın finans ayağını oluşturdukları iddiasıyla 2. dalga operasyonlarda yakalanan 139 işadamı, esnaf ve işadamının yargılanmasına başlandı. 87 tutuklu sanığın bulunduğu davanın toplam 145 sanığı bulunuyor.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2017 Salı, 11:12

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, Denizli’de örgütün finans ayağını oluşturdukları iddiasıyla işadamlarına yönelik gerçekleştirilen 2. dalga operasyonlarda yakalanan ve gözaltı süreleri sonrasında tutuklanan, aralarında işadamı, esnaf ve çalışanların bulunduğu toplam 145 kişinin yargılanmasına kimlik tespiti ile başlandı.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak yargılamada ilk duruşmanın, sanık ve tanık sayısındaki fazlalık nedeniyle bir ay sürmesi bekleniyor. Davanın 87 tutuklu, 42’si firar olmak üzere toplam 145 sanığı var. Duruşmaların bir ay sürmesi bekleniyor.

SANIK YAKINLARI ALINMADI
Sanıklar, duruşmanın yapılacağı EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne cezaevi araçları ve özel otobüslerden oluşan konvoyla getirildi. Sanık yakınları sabah erken saatlerden itibaren EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nin çevresinde tutuklu yakınlarını görebilmek için kalabalık oluşturdu. Sanık yakınları yer sıkıntısı nedeniyle duruşma salonuna alınmazken, yarından itibaren sadece o gün ifade verecek olan sanıkların birer yakınının salona alınacağı tebliğ edildi.

DURUŞMAYA BEBEĞİYLE GELDİ
Tutuklu sanıklar arasında 8 bayan bulunduğu, bunlardan birinin kucağında bebeğiyle getirildiği dikkat çekti. Ömer ismini verdikleri 6 aylık bebeği ile duruşmaya gelen Hatice Kübra Çelikbilek, duruşma salonunda da bebeğiyle ilgilendi.

FETÖ/PDY ÜYELİĞİ İLE YARGILANIYORLAR
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na üye olmak, örgüte finans sağlamak, örgüt içerisinde iletişim kurmak amacıyla kullanılan gizli Bylock programını kullanmak, KHK ile kapatılan derneklere üye olmak, yönetimlerinde yer almak, sohbet toplantıları düzenlemek gibi iddialarla yargılanan sanıkların, örgütün dernek, şirket, okul ve dershanelerinde birlikte hareket ettikleri de iddianamede yer aldı. Sanıkların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen 1 dolarların, FETÖ/PDY elebaşı Fethullah Gülen tarafından ‘Bereket ve işlerin iyi gitmesi’ amacıyla okunarak gönderildiğinin anlaşıldığı belirtilen iddianamede, “1 Amerikan Doları’nın üzerinde bulunan seri numaralarının kimlik numarası yerine geçtiği ve kayıtlarının da terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen’in yaşadığı ABD Pensilvanya eyaletinde kaldığı evde bulunduğu, her harf grubunun örgüt içindeki görevlendirmeyi temsil ettiği anlaşılmıştır” denildi.

PEKDEMİR’LERDEN BİRİ TUTUKLU, BİRİ İTİRAFÇI
Soruşturma aşamasında yapılan incelemelerde sanıkların tamamının, KHK ile kapatılan Denizli İşadamları Derneği (DİAD), Diyalog Kültür Derneği, Adrenalin Derneği, İnşaat Müteahhitleri Derneği ve Genç Gelişimci Teknik Elemanlar Derneği üye ya da yöneticileri oldukları ortaya çıkmıştı. 15 Temmuz sonrası gözaltına alınan ve Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanarak serbest bırakılan Pekdemir ailesinin fertlerinden Mustafa Can Pekdemir, tutuksuz sanıkların arasında yer alırken, Faruk Pekdemir tutuklu olarak salondaki yerini aldı.

KİMLER YARGILANIYOR?
Davada tutuklu olarak yargılanan isimler şunlar:
Hüseyin Biniz, Ahmet Erdem, Ramazan Ceylan, Hidayet Çıldır, İsmail Tuğan, Bekir Yürekli, Yusuf Ekbiç, Mahmut Aydoğan, A. İhsan Keyik, Fatih Gülseven, Osman Karakamçı, Ercan Fırlayış, Kadir Kurun, Niyazi Durukan, Özkan Yılancı, Nazime Turhal, Muhammet Mutluel, Abdulmenaf Uygun, Turgut Öztürk, Halil Sümen, Mustafa Elma, Sadullah Cengiz, Ömer Aydın, Hasan Soymaç, A.İhsan Aktürk, Mesut Işık, Mehmet Gülpınar, Ali Usul, Ramazan Kamber, Ruhi Kesgin, Erol Acar, Hayati Böbeci, Uğur Kabarç, Nejdet Karaimer, Gökhan Erkol, Muhammet Özdemir, Serdar Kundak, Erkan Kozak, Sami Arslan, Ali Erkuş, Nurullah Cengiz, Halil Sayıntürk, Mustafa Bozyer, Tuna Gerin, Fatih Akkaya, Fatih Güner, İbrahim Tüysüz, Veysel Çağlar, Mehmet Tulunay, Casim Alan, Hayri Kanpolat, Bilal Erşahin, Hasan Akçay, Malik Cula, Erdem Küçükçancı, Mustafa Karakaşlı, Mehmet Topuz, Günhan Durmuş, Halil Kıybar, Nezih Ağan, Faruk Pekdemir, Rüşdi Erdem, Halil Özkaya, Ramazan Ergüney, Havana Genç, Niyazi Kahveci, M. Akif Uygur, Erdal Erikoğlu, Abdullah Aslan, Osman Sınav, Orhan Özcan, Ahmet Adıgüzel, Kamil Erdem, Ahmet Süt, Ümmü Güneş, Mahir Bozdemir, Mustafa Dal, Necdet Öztaş, Hatice Kübra Çelikbilek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı