REKLAMI GEÇ

FETÖ özel okullar yapılanmasında 17 sanık firari

FETÖ özel okullar yapılanmasında 17 sanık firari

FETÖ/PDY’nin özel okullar yapılanmasıyla ilgili açılan davanın 50 sanığı bulunuyor. Ancak, sanıklardan 17’si henüz yakalanabilmiş değil. Firariler arasında örgütün Denizli imamı olan Mehmet Boz’un eşi Dilek Boz da bulunuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ocak 2017 Pazar, 09:36

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) özel eğitim kurumlarıyla ilgili yürütülen soruşturma sonrası Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması tamamlandı.

Türk Ceza Kanunu’nun 314/2. maddesine göre “silahlı terör örgütüne üye olmak” iddiasıyla açılan bu davada 12’si tutuklu, 6’sı başka davalardan tutuklu ve 15’i tutuksuz 33 sanık, ilk duruşmada hakim huzuruna çıkarıldı.

DAVANIN FİRARİ SANIKLARI
Bu davanın henüz yakalanamayan 17 sanığı bulunuyor. Firari sanıklardan birisi de FETÖ’nün Denizli imamı Mehmet Boz’un Özel Serhat Eğitim Ve Araç. Lok. İşlet. San. Tic. A. Ş.’ ye bağlı Özel Servergazi Sabiha Süt İlkokulu’nda öğretmenlik yapan eşi Dilek Boz da bulunuyor. Diğer firari sanıkların isimleri şunlar:

Ayhan Atmaca, Yavuz Canbulat, Abdullah İslamoğlu, Uysal Cesur, Osman Çelebi, Özer Ayan, Murat Ağcabay, Yakup Yağcı, Muhammed Gürer, Şuayip Koç, İlyas Parmak, Ertan Parmak, Bünyamin Güneş, Yunus Akelma, Enver Çelik ve İsmet Işıkhan.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı