REKLAMI GEÇ

Bekir Çapar’dan Bağcı’ya, Rabia Yüreklitürk sorusu

Bekir Çapar’dan Bağcı’ya, Rabia Yüreklitürk sorusu

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki yapılanmasına yönelik davanın ilk duruşması 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Duruşmanın 3. gününde, savunmasını tamamlayan dönemin PAÜ Rektörü Hüseyin Bağcı soruları yanıtlıyor. Duruşmanın sabah oturumunda avukatlar Bağcı’nın çelişkili ifadelerine dikkat çekmişti. Öğleden sonraki bölümde ise Bağcı’nın rektörlük seçimi kampanyası gibi savunma yaptığı vurgulandı. Bağcı’ya, Merhum Başsavcı Mustafa Alper hakkında çirkin paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Avukat Rabia Yüreklitürk’e neden vekalet verdiği soruldu.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 15 Haziran 2017 Perşembe, 16:47

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) yapılanmasına yönelik davanın ilk duruşmasında savunmasını tamamlayan 15 Temmuz darbe girişimi döneminin rektörü Hüseyin Bağcı soruları yanıtlıyor. Avukatlar ve tutuklu sanıkların Bağcı’ya soruları devam ediyor. Bağcı’nın sorulara birbirine yakın yanıtlar vermesi tepkilere neden oluyor. Savunmasında ise rektörlük seçimi kampanyası gibi ifadelerde bulunduğu öne sürülüyor.

15 Temmuz döneminin Pamukkale Üniversitesi rektörü Hüseyin Bağcı’ya sorulmak üzere Mahkeme Heyeti’ne 9 soru yönelten Avukat Bekir Çapar, 54 sayfalık savunma yapan Bağcı’nın seçim kampanyası yapar gibi savunma yaptığını belirti. Bağcı’nın iki gündür savunma yaptığını, sorulara da net yanıtlar vermediğini öne süren Çapar, “54 sayfalık savunmasına rağmen ifadesinde sadece 8 isim geçiyor. Adı geçen şahıslar rektör yardımcısı, rektör vekili, personel daire başkanı ya da dekan olan isimler. Yasalara göre rektör gerekli gördüğü hallerde her düzeydeki kişilerin yerini değiştirmeye yetkilidir. Belirttiğim sanıklarla Hüseyin Bağcı arasında örgütsel ve hiyerarşik bağ var mıdır?” diye sordu.

Bağcı bu soruya, “Asla böyle bir pozisyonda olmadım” yanıtını verdi.

“HİÇ Mİ ATATÜRKÇÜLERLE GÖRÜŞMEDİN?”
Hüseyin Bağcı’nın savunmasında hep milliyetçi, ülkücü, muhafazakar, FETÖ’cülerle ilgili cümleler kurduğunu belirten Çapar, “Rektörlük seçimleri döneminde ve rektörlük görevinizde hiç mi solcu, Atatürkçü, sosyal demokrat insanlarla görüşüp, onlara bir şey danışmadınız?” sorusu yöneltti.

Bağcı bu soruya da, her kesimden oy istediğini, sosyal demokratların da oyunu aldığını belirterek yanıt verdi.

“BARO’DA AVUKAT MI KALMADI DA YÜREKLİTÜRK’E VEKALET VERDİN?”
Hüseyin Bağcı’ya duruşmanın en dikkat çeken sorusu yine Avukat Bekir Çapar’dan geldi. Çapar, geçtiğimiz ay kazada hayatını kaybeden Başsavcı Mustafa Alper’in ölümünden sonra sosyal medyada çirkin paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Avukat Rabia Yüreklitürk’ü sordu.

Çapar, “Denizli Barosu’nda avukat kalmamış gibi, üniversitenin de 4 avukatı varken, rahmetli savcıya sosyal medyada hakaretler eden Rabia Yüreklitürk’e şahsen vekalet vermişsiniz. Hem de bu şahsı üniversite yetkilisi avukat olarak göstermişsiniz. Bu hem meslek suçu hem de görevi kötüye kullanmak değil mi? Şimdi siz burada o İzmir’de örgüt üyesi iddialarıyla yargılanıyorsunuz” dedi.

Bağcı bu soruya yanıt olarak, Rabia Yüreklitürk’ü hakaret davalarını takip etmesi için görevlendirdiğini, bu yüzden vekalet verdiğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı