REKLAMI GEÇ

Kulak: “Bana FETÖ gömleği giydirdiler”

Kulak: “Bana FETÖ gömleği giydirdiler”

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davanın ilk duruşmasında Osman Kulak savunma yapıyor. 17-25 Aralık sürecinde TÜBİTAK’ta görevliyken görevinden alınan ve tutuklanan, son duruşmada da tahliye olan Kulak, şu an FETÖ/PDY’nin PAÜ Davası’nda tutuklu sanıklar arasında. Kulak, aleyhine tüm suçlamaları reddederken, “Ben FETÖ gömleği giydirilen bir kişiyim” dedi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 21 Haziran 2017 Çarşamba, 18:35

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davanın ilk duruşması sürüyor. Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yeni kurulan ve ilk FETÖ davası olan 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada 73’ü tutuklu toplam 115 sanık yargılanıyor. Duruşmada Hüseyin Bağcı, Hasan Herken, Hasan Kaplan ve Kudret Gezer’in ardından Osman Kulak savunma yapıyor.

Çoğu akademisyen ve idari personelden oluşan sanıklar, FETÖ/PDY adına üniversitede örgütlenme içinde yer almak ve silahlı terör örgütü üyeliği suçlarıyla yargılanıyor. Sabah saatlerinde başlayan duruşmaya sanıklar, avukatları ve sınırlı sayıda yakınları alındı.

TÜBİTAK’ta yönetici iken 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ/PDY üyeliği iddialarıyla tutuklanan ve Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın son duruşmasında tahliyesine karar verilen Osman Kulak savunmasına, “CMK’nın 233. Maddesi’nin 7. Fıkrası ‘Aynı fiil nedeniyle, aynı sanık için önceden verilmiş bir hüküm açılmış bir dava varsa davanın reddine karar verilir’ der. Bu yargılama ile bu madde ihlal edilmektedir” diyerek başladı.

Kulak, TÜBİTAK sürecinin 15 Temmuz sonrası bazı kişiler tarafından kullanıldığını ve yaşadığı bu sürecin suistimal edildiğini belirterek, “Ben FETÖ gömleği giydirilmiş bir kişiyim. Üniversiteyi yönetmek isteyen makam hırsı aklının önüne geçmiş kişiler, fırsatçılar ve TÜBİTAK sürecimi kullananlar yüzünden 11 aydır tutukluyum. TÜBİTAK sürecimin özeti ise şöyle: Başkan Yardımcısı Hasan Palaz’ın 17-25 Aralık döneminde hükümet aleyhine davranması nedeniyle, kendisiyle birlikte tüm yöneticiler görevden alınmıştı. Bu yöneticilerden biri de bendim. Daha sonra mesnetsizce iddialar yüzünden hakkımda kamu davası açıldı ve tutuklandım. Ancak davanın son duruşmasında adli kontrol bile uygulanmaksızın tahliye oldum” dedi.

Pamukkale Üniversitesi’ndeki seçimler sürecinde Hüseyin Bağcı’yı hiç desteklemediğini hatta 2007’de oyunu Bülent Topuz’a kullandığını belirten Kulak, “Bağcı’yı destekliyor gibi bir algı oluşması, bir broşüründe ona yardımcı olmamdır. Nihat Zeybekci Çamlık’ta 30-35 öğretim üyesiyle yaptığı toplantıda, ‘Hüseyin Bağcı 2007’de 1. olmasına rağmen atanmayarak mağduriyet yaşamıştır. Bu kez bu mağduriyeti giderelim’ şeklinde siyasi destek vermesidir. Bağcı bu süreçte bilgi ve tecrübeme dayanarak hazırlayacağı broşüre katkı koymamı istedi. Ben de yardımcı oldum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı