REKLAMI GEÇ

FETÖ’cü işadamlarının savunması sürüyor

FETÖ’cü işadamlarının savunması sürüyor

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının finans ayağını oluşturdukları iddia edilen işadamlarına yönelik yargılama sürüyor. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 2. Ağır ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın 22’si firari, 43’ü tutuklu, 3’ü tutuksuz toplam 65 sanığı var.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 1 Mart 2017 Çarşamba, 14:05

Bugün yarım gün olarak görülen davanın 3. celsesinde sanıkların savunmaları devam etti. Dört sanığın dinlendiği oturumda, örgüte eleman kazandırmak, cemaat adı altında para toplamak ve cemaat toplantılarına katılmak suçlamalarıyla yargılanan hırdavatçı Abdullah Asım Coşkun, Zaman Gazetesi aboneliği yaptırmak ve örgütün gayrimenkul işleriyle ilgilenmek suçlamalarıyla yargılanan İshak Kalkan, Görenler Giyim Şirketi ve Görenler Etiket’in sahiplerinden Mesut Gören ile otel ve mermer şirketi sahibi Hüdayi Etiler savunmalarını tamamladı.

Duruşmanın 3. celsesinde ilk sanık olarak Turem Emlak’ın sahibi İshak Kalkan savunma yaptı. Hakkındaki Zaman Gazetesi aboneliği yaptırma ve örgütün gayrimenkul işleriyle ilgilendiği iddialarını reddeden Kalkan, “Şirketimi 2002 yılında kurdum ama 2012 yılında iflas ettim. Hala 800 bin TL borcumu ödemeye çalışıyorum. Hakkımda birçok icra takibi var. 2014’te eşimden boşandım daha sonra tazyik davaları nedeniyle cezaevinde kaldım. Bağ-kur emekliliği maaşıma da tedbiren el konuldu. Ben zorlu ticari hayatımda yaşamaya çalışan biriyim. Hakkımdaki iddialar asılsız” dedi.

Gizli tanık Yılmaz’ın “FETÖ silahlı örgütünün önde gelen isimlerindendir” iddiasında bulunduğu İşadamı Mesut Gören de savunmasına, “Darbe girişimini lanetliyorum. 15 Temmuz emrini verenleri ve uygulayanları da Allah’a havale ediyorum” diyerek başladı.

Giyim mağazası, etiket matbaası, Mazda, Bellona bayiliği ve Denizlispor Store Mağazaları’nı bünyesinde barındıran Görenler şirketinin ortağı olan Mesut Gören, savunmasına şöyle devam etti:
“Mahkeme heyetinizin karşısına terörist damgasıyla çıkmak gururumu zedeliyor. İlk olarak DİAD üyeliğime açıklık getirmek istiyorum. Derneğin üyesiyim. Bu derneğe ticari çevremi artırmak için üye oldum. Bu derneğe Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizzat plaket vermiştir. Nihat Zetbekci, birçok belediye başkanı, Ethem Sancak, Atlas Jet Sahibi Murat Ersoy ve Merkez Bankası eski Başkanı da faaliyetlerine katıldı. Derneğin üst kuruluşu TUSKON’un hükümetle çatışır vaziyetteki açıklamalarından sonra üyelikten ayrıldım. Tanık işadamlarından biri cemaat toplantılarına katıldığım yönünde iddialarda bulunmuş. Kendisi etiket firmamıza iş yaptırırdı. Ancak yaptırdığı işlerin tahsilatını çok güçlükle yapardık. Amcaoğlum Bilal Gören’den de elden para istemiş. İftiraları bu yüzden olabilir. Ayrıca ABD’ye gittiğim doğrudur ancak iş içindir. Yurtdışına çıkışlarım da İsveç, İngiltere, Hollanda, Çin, Uganda ve Afrika’ya olmuştur. Bank Asya’nın da sadece pos cihazını ve kredi kartını kullandım. ”

Daha sonra dinlenen sanıklardan hırdavatçı Abdullah Asım Coşkun, işadamları derneği üyeliğini işlerine katkı için gerçekleştirdiğini belirtti, gizli tanık Kayhan’ın cemaat adı altında para topladığı iddiaların iftira olduğunu söyledi, evinde bulunan bir dolarların da çocuğunun kumbarasından çıktığını kaydetti.

Coşkun’a, davanın firari sanıklarından, il imamı oldukları iddia edilen Süleyman Deşdemir ve Mehmet Boz’u tanıyıp tanımadığı soruldu. Coşkun her ikisini de başkanlığını yaptığı Zirve Derneği’nin düzenlediği okuma şenliğine katılmaları dolayısıyla tanıdığını beyan etti.

Duruşmanın bugünkü celsesinde son savunmayı Etiler Giyim sahibi Hüdayi Etiler yaptı. Etiler, Karahayıt’taki otelinde FETÖ PDY’den aranan bir şahsı kayıt sistemine uymadan konaklatıp konaklatmadığı soruldu. Etiler, “Dr. Haldun Çetiner’in gönderdiği bir hastayı kendi odamda misafir ettiğim doğrudur. Ancak bu kişinin örgütle bağlantılı olup olmadığını bilmiyordum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı