REKLAMI GEÇ

FETÖ’den 80 şüpheli tutuklandı

FETÖ’den 80 şüpheli tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında birbiri ardına gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 89 işadamından 87’sinin adli süreci tamamlandı. Zanlılardan 80’i tutuklandı, 7 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Emniyet Müdürlüğü’nde iki zanlının işlemleri ise sürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Kasım 2016 Çarşamba, 17:37

FETÖ/PDY’nin iş dünyasındaki bağlantıları ile ilgili olarak Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, geçen ay iş dünyasına yönelik operasyon için düğmeye basılmış, 89 işadamı ve esnaf birbiri ardına gözaltına alınmıştı.

Polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından, hafta başından itibaren gruplar halinde adliyeye sevk edilmeye başlanan şüphelilerden ilk gün 33’ü tutuklanmış, etkin pişmanlık yasasından yararlanan bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İlk gün gerçekleştirilen 34 sevkin ardından ikinci gün 29 şüpheli adliyeye çıkarılmış, bunlardan 28’i tutuklanırken, bir zanlı sağlık koşulları göz önünde bulundurularak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

24 ZANLI BUGÜN ADLİYEYE ÇIKARILDI
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 26 kişiden 24’ü daha bugün adliyeye sevk edildi. Sabah saatlerinden itibaren Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen zanlılardan 19’u hakkında tutuklama kararı verilirken, 5 zanlı adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

80 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI, 7 ADLİ KONTROL
Geçtiğimiz ay gözaltına alınan ve uzun süredir Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan 89 FETÖ şüphelisinden 87’sinin adli süreci tamamlanmış oldu. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği 87 kişiden 80’i hakkında tutuklama kararı verirken, etkin pişmanlıktan yararlanan ve sağlık durumu riskli olanlar hakkında da adli kontrol şartı getirdi.

İki zanlının Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı