REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY davasında en az tahliye kadar önemli diğer karar

FETÖ/PDY davasında en az tahliye kadar önemli diğer karar

22’si firari, 43’ü tutuklu, 3’ü tutuksuz toplam 65 sanığın yargılandığı ve 22 sanığın tahliyesi ile sonuçlanan FETÖ/PDY finans davasında dikkat çeken bir diğer karar da bazı sanıkların şirket adına kayıtlı taşınmazları ile işsizlik maaşları üzerindeki tedbirin kaldırılması oldu.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 15 Mart 2017 Çarşamba, 17:33

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve iki haftadır süren ve son celsesinde verilen ara kararla sonuçlanan ilk duruşmada sanık yakınları tahliye kararlarıyla büyük bir sevinç yaşadı. 31 maddeden oluşan ara kararda bazı sanıklar ve yakınlarını sevindiren bir diğer madde, ‘Bazı sanıkların işsizlik maaşları, araçları, banka şahsi hesapları ve şirketler adına kayıtlı taşınmazlar üzerindeki tedbirlerin kaldırılması’ oldu.
İki haftayı aşkın süredir devam eden davanın ilk duruşmasında savunma veren sanıkların hemen hemen tamamı, banka hesapları ve taşınmazlarına konulan tedbir nedeniyle ailelerinin zor günler geçirdiğini söylemişti. Mahkeme Heyeti sanıkların bu taleplerini dikkate aldığını karar maddeleri arasında gösterdi.
Mahkeme Heyeti’nin 31 maddelik kararında dikkat çeken diğer satır başları şunlardı:
“Zirve, Adrenalin, Denizli Eğitim Gönüllüleri Derneği, Denizli Gelişimci Teknik Elemanlar Derneği, Diyalog Kültür Derneği yönetici ve denetçilerinin Dernekler Müdürlüğü’nden sorulması. Çelebi Öğrenci Yurdunun belge ve bilgilerinin Milli Eğitim Müdürlüğü’nden istenmesi. Bylock kullanımına ilişkin tespitler arasındaki farklılıkların nereden kaynaklandığının Emniyet Müdürlüğü’nden sorulması. Adem Oklu’nun telefonu ile 1.5.2016 ile 30.06.2016 tarihleri arasındaki görüşme kayıtlarının istenmesi. İl imamı olarak bilinen Fuat Yıldırım’ın tutuksuz yargılanan eşi Türkan Yıldırım’ın adli kontrol tedbirinin kaldırılması. Firari 22 sanık hakkındaki yakalama emrinin infazının beklenmesi.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı