REKLAMI GEÇ

TKDK yapılanmasına ara karar

TKDK yapılanmasına ara karar

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) ve 15 Temmuz darbe girişimine yönelik davalar sürüyor. Örgütün Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) içindeki yapılanmasına yönelik açılan davanın ilk duruşması tamamlandı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 17 Nisan 2017 Pazartesi, 12:19

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde iki hafta süren duruşmadan tahliye kararı çıkmazken, davada tutuksuz yargılanan Tuncay Kahraman isimli TKDK personeli hakkında tutuklama kararı verildi.

TKDK çalışanları ve bu kurumla bağlantısı olup FETÖ/PDY örgütlenmesine yönelik oluşum içinde oldukları iddia edilen 14’ü tutuklu olmak üzere toplam 19 sanığı bulunan davada yeni kararla birlikte tutuklu sayısı 15’e yükseldi.

İki hafta süren celselerde sanık ve avukatları savunmalarını yaparken, tanıkların dinlenmesi için davaya ara verilmemesine karar verildi. Bu kararla celseler geçtiğimiz haftada devam etti.

Çoğunluğu TKDK personelinden oluşan 40 tanık bildiklerini Mahkeme Heyeti ile paylaştı. Tanık ifadelerinin tamamlanmasının ardından sanık ve avukatlarından talepleri alındı. Mahkeme Başkanı ara kararda sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesi yönünde karar verdi. Duruşma 31 Temmuz’a ertelendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı