REKLAMI GEÇ

Mahkemede alkış gerginliği

Mahkemede alkış gerginliği

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili askerlerin yargılandığı davanın duruşmasında “alkış” gerginliği yaşandı. Mahkeme Başkanı, alkış yapan sanık yakınlarını sert bir şekilde uyardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Aralık 2016 Perşembe, 18:07

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili 60 sanıklı davada yargılamaya devam edildi. Bugünkü duruşmada Topçu Taburu Harekat Kısım Amiri Yüzbaşı Ali Savaş savunma yaptı.

Asker olarak verilen emirde art niyet olmadığını düşündüklerini belirten Savaş, 13-16 Temmuz tarihleri arasında “intikal ve komando eğitimi” adı altındaki faaliyeti “Bu programı hazırlayanların askerlik mesleği ve insan psikolojinin iyi bildiğini düşünüyorum” ifadesini kullandı.

15-16 Temmuz gecesi yaşananların zaman geçtikçe anlaşıldığını belirten Savaş, “Ege Ordu Komutanlığı saat 03.39’a kadar bu konuda bir emir yayınlamadı. Bu durumda benim ve benden daha alt rütbelilerin 23.00’ten önce olayları algılayıp tepki vermesi nasıl beklenebilir?” dedi.

Savunmasında darbe girişimi yönünde eski Tugay Komutanı Kamil Özhan Özbakır, Söke Garnizon Komutanı Erol Akman ve Kurmay Başkanı Fahrettin Demir’in iradesi olduğu yönünde şüphesi bulunduğunu kaydeden Savaş, Çardak Havaalanı’nda beklerken nizamiyedeki televizyondan haberleri izleyerek ülkedeki gelişmelerle ilgili bilgi sahibi olduklarını, bu andan itibaren oradan ayrılmak istediklerini söyledi.

Bilgi edinmek için yaptığı telefon görüşmelerini de anlatan Savaş, bu görüşmeler neticesinde gelen ekibe teslim olduklarını belirtti.

ALKIŞ UYARI
Yüzbaşı Ali Savaş’ın savunmasını tamamlamasından sonra sorulara geçildi. Cumhuriyet Savcısının “Uçaklar inse gidecek miydiniz?” sorusu ve bu konudaki yorumu sanık müdafilerinin itirazlarına yol açtı. Avukatların itirazları sanık yakınları tarafından alkışlandı.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, “Burada yargılama yapıyoruz. Değerlendirme yapılırken görüşler söylenebilir. Bunlara itiraz da edilebilir. Hiçbir cevap, yorum izleyici konumundakilerin alkışlamasının nedeni olamaz. Burada bulunanlar en ağır suçlamayla yargılanıyor. Bunu kabul etmeseniz de suçun adı belli. Bir daha alkışlama ya da slogan asla müsaade etmem. Yapanları salondan çıkarır, bir daha salona almam. Söylenen her şeyi tutanağa yazıyoruz. Alkışla bir şeyi çözemezsiniz. Alkışlanacak halde değiliz. Olayı aydınlatmaya çalışıyoruz. Bunun için de iddia makamı ve müdafiler soru soracak. Sizin vazifeniz duruşmayı izlemek” uyarısında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı