REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’nin üniversite yapılanmasında yargılama başladı

FETÖ/PDY’nin üniversite yapılanmasında yargılama başladı

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki yapılanmasına yönelik dava EGS’de yeni kurulan 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Asker ve işadamları davasından sonra en kapsamlı yargılama olarak görülen PAÜ örgütlenmesi davasında 73’ü tutuklu olmak üzere toplam 115 sanık hakim karşısına çıkarıldı. Sanıklar sıkı güvenlik önlemleri arasında duruşma salonuna getirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Haziran 2017 Salı, 10:33

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) yapılanmasına yönelik davanın ilk duruşması başladı.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yeni kurulan ve FETÖ davalarına bakan 3. Mahkeme olan 5. Ağır Ceza Mahkemesi için hazırlanan yeni salonda görülen davada 73’ü tutuklu toplam 115 sanık ‘Silahlı Terör Örgütü Üyeliği’ iddialarıyla yargılanıyor.

ETTEN DUVAR ÖRÜLDÜ
5. Ağır Ceza Mahkemesi için EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki fuar alanı yanında yeni oluşturulan duruşma salonunda yargılanan Pamukkale Üniversitesi davası sanıklarının cezaevinden getirilişi sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı. Günler öncesinden polis bariyerlerinin sayısı artırılırken, bölgeye sivil giriş çıkışlarda kontroller de sıklaştırıldı, bayanların bile çantalarıyla giriş yapmalarına izin verilmedi.

Cezaevi araçlarının EGS kongre ve Kültür Merkezi’ne gelmesiyle birlikte sanıkların etrafında adeta etten duvar örüldü. Duruşma salonunun 120 kişilik olması nedeniyle birçok sanık yakını dışarıda beklemek zorunda kaldı. Tutuklu sanıklar etrafı çevrili özel bölüme oturtulurken, tutuksuz sanıkların arka sıralarda yargılamaya katıldığı gözlendi.

Duruşmaya sanıklar, avukatları, basın mensupları ve sınırlı sayıda izleyici alındı. Dönemin Pamukkale Üniversitesi rektörü Hüseyin Bağcı, tutuksuz yargılandığı davaya avukatıyla geldi.

DAVA, KİMLİK TESPİTİ İLE BAŞLADI
FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki yapılanmasına yönelik davanın ilk duruşması, 73’ü tutuklu toplam 115 sanığın tek tek kimlik tespitlerinin yapılmasıyla başladı. Kimlik tespitlerinin tamamlanmasının ardından sanıkların iddianamedeki sıralamaya göre savunmaları alınacak. Mahkeme Heyeti’nin kararına göre daha sonra ya tanıklar dinlenecek ya da sanık avukatlarının tahliye taleplerinin ardından ara karar verilerek duruşma ileri bir tarihe ertelenecek.

BU MADDELERLE YARGILANIYORLAR
Sanıklar, FETÖ Terör Örgütünün diğer mensupları ile sürekli ve gizli bir şekilde temas ve organizasyon içerisinde hareket ettiği, örgüt ile önceden süreklilik, yoğunluk ve çeşitlilik arz eden bağı bulunduğu, bu nedenle şüphelinin FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Yöneticisi Olma suçunu işlediği iddialarıyla Türk Ceza Kanunu 314/1, 3713 Terörle Mücadele Yasası’nın 5/1 maddesi, Türk Ceza Kanunu 63, Türk Ceza Kanunu 53/1, Türk Ceza Kanunu 58/9 maddeleri uyarınca yargılanıyor.

İddianamede, örgütün üniversitedeki amacının YÖK tarafından belirlenen kadroları ele geçirmek, bu kadrolara kendi üyelerini yerleştirerek kurumun tamamen yönetimini ele alıp yasal görünümle örgüt üyeleri dışında hiç kimsenin yönetime katılmasına, çalışmasına izin vermemek olduğu belirtiliyor. İddianamenin bu bölümünde ayrıca, “Üniversiteler ve devletin diğer kurumlarını bu şekilde ele geçirip devlete paralel şekilde ilerleyerek 17-25 Aralık 2013 ve 15 Temmuz kalkışmasını yapabilecek güce erişip, nihai hedef olarak da devlet yönetimine el koymak, bunu silahsız olarak başaramadıkları takdirde silahlı darbe yapmak suretiyle ele geçirmek olduğu anlaşılmıştır” ifadeleri yer alıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı