REKLAMI GEÇ

FETÖ’nün Tavas Çatı Davası sürüyor

FETÖ’nün Tavas Çatı Davası sürüyor

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2. duruşması devam ediyor. Sabah saatlerinde tutuklu 28 sanığın EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulu olan duruşma salonuna getirilmesinin ardından başlayan duruşma sürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Şubat 2017 Pazartesi, 12:42

Duruşmada şu ana kadar, Ankara Gölbaşı’nda ikamet eden sanık Ahmet Demirezici, tanık olarak da Kale İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım dinlendi. Sanık Ahmet Demirezen’in ifadesi, Gölbaşı’ndan görevli memur yardımıyla SEGBİS aracılığıyla alındı.

Kızılcabölüklü olan ve 4 yıldır Ankara Gölbaşı’nda ikamet ettiğini belirten, şu an silahlı terör örgütüne üyelikten tutuksuz yargılanan Demirezici’ye iddianamenin 54. sayfasında yer alan Mehmet Efendi Vakfı üyeliği ve bu vakfın Asya Eğitim Hizmetleri A.Ş. ile ilgili faaliyetlerinde bulunup bulunmadığı soruldu.

Demirezici, “Beş yıl önce istifa ettim. Suçlamayı kabul etmiyorum. Üye olmuştum ama sadece imza attım. Gidip görmüşlüğüm yoktur. İnsanlık yönünden faydalı gördüğüm için üye oldum. Vakıf öğrencilerle ilgili kurulmuştu. Beni Muhammet Dedelioğlu üye yaptı. Hiç para bağışlamadım. Para da almadım” şeklinde savunma yaptı.

“KÖFTE YEDİM, PARASINI VERDİM”
Duruşmada tanık olarak Kale İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım dinlendi. Tutuklu sanıklardan İbrahim Kersin ve Fatih Turan hakkında bilgiler veren Tıkım, “İbrahim Kersin’in öğretmen olduğunu biliyorum. Fatih Turan’ın da köyde özel Cevherpaşa Öğrenci Yurdu’nda görevli olduğunu biliyorum. İbrahim Kersin’in aracının orada olduğunu görüyordum. Kermes gibi cemaatçe düzenlenen etkinliklerde görüyordum. Etkinlikleri düzenleyip düzenlemediklerini bilmiyorum. Ayrıca bu kişinin lider özelliği vardı. Etrafında öğrenciler ve esnaflar varken, gezerken görüyordum. Bu kermesleri Kale Eğitim Gönüllüleri Derneği düzenliyordu.Bu derneğin Fethullahçılara ait olduğu biliniyordu” dedi.

Sanık avukatlarından Mehmet Altıntaş’ın, “Tanık milli eğitim müdürü mü yoksa öğretmenleri mi takip etmektedir. Ayrıca kendisi kermese para ödemiş midir?” sorusu üzerine Tıkım, “1.1.2014’ten itibaren hiç bir etkinliklerine katılmadım. 2013’te köfte yedim, parasını verdim” dedi.

Duruşma sanık ve tanıkların dinlenmesiyle sürüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı