REKLAMI GEÇ

Bağcı’nın dayısı PAÜ’de FETÖ’nün süzgeciymiş

Bağcı’nın dayısı PAÜ’de FETÖ’nün süzgeciymiş

5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen ve ilk duruşması 13 Haziran’da yapılacak FETÖ/PDY üniversite davasının iddianamesi gündem oluşturmaya devam ediyor. 73’ü tutuklu 115 sanıklı davada, rektör Hüseyin Bağcı ve FETÖ’nün üniversitedeki lideri olduğu iddia edilen dayısı Ali Keskin’in PAÜ’deki yapılanmayı nasıl yönettikleri, yargılamanın can alıcı detaylarından birini oluşturacak.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 9 Haziran 2017 Cuma, 11:18

Denizlihaber.com, FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniersitesi’ne yönelik 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, üniversiteye düzenlenen operasyonla gözaltına alındıktan sonra aynı gün gece itirafçı olarak adli kontrolle serbest bırakılan Hüseyin Bağcı’nın dayısı Ali Keskin hakkında çarpıcı iddialara ulaştı.

KOMŞULUK ADI ALTINDA ÖRGÜT TOPLANTILARI
İddianamede FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün içinde bulunduğu öne sürülen Ali Keskin’in deşifre olmamış yapısıyla uzun süre rektör yardımcılığı, hastane başhekimliği gibi görevlerde bulunduğu, örgüt üyeleriyle ilgili çıkan tüm sorunlarda bir öğrencinin geçirilmesine kadar ayrıntıya inerek gerektiğinde müdahale ettiği iddia ediliyor. Savcının titizlikle kaleme aldığı iddianameye göre Ali Keskin, komşuluk ilişkilerini kullanarak Hüseyin Bağcı’yı destekleyen Kutret Gezer, Osman Kulak, Hasan Herken, Hasan Kaplan, Bünyamin Kaptanoğlu, Muzaffer Topçu, Ahmet Çetin Can gibi isimlerle örgüt adına birlikte hareket ettiği ve bu kişilerle sık sık toplantılar yapmış, Bağcı ile akrabalığını da kullanarak gizli bir şekilde örgüt adına faaliyetler yürütmüş.

ÖRGÜTÜN PAÜ’DEKİ SÜZGECİ
İddianamedeki bilgiler, Keskin’in yeğeni Hüseyin Bağcı’nın örgüt adına rektör seçilebilmesi için elinden gelen her türlü çalışmayı yaptığını gösteriyor. Bağcı ile olan akrabalık ilişkilerini örgüt adına kullanarak gizliliği koruduğu iddia edilen Keskin’in personel seçimlerinde FETÖ’nün süzgeci görevini üstlendiği de çarpıcı iddialar arasında. İddianameye göre Keskin, örgüt adına üniversitedeki kadrolaşmayı sağlayan isimlerin başında geliyor. Hüseyin Bağcı’nın tüm kadro taleplerini Ali Keskin aracılığıyla değerlendirdiği, Keskin’in örgüt üyeleriyle birlikte karar vererek örgüt dışındaki kişilere fazla şans tanımadığı iddianamedeki bilgiler arasında.

DİRENENLER GÖREVDEN ALINMIŞ
Deşifre olmamış yapısıyla uzun süre rektör yardımcılığı, hastane başhekimliği gibi görevlerde bulunduğu iddianamede açıkça belirtilen Keskin, örgüt üyeleriyle ilgili çıkan tüm sorunlarda, bir öğrencinin geçirilmesine kadar ayrıntıya inerek gerektiğinde müdahale etmiş. Direnen kişileri ise görevden almış. Bu konuda iddianamede tanık anlatımları da yer alıyor. Keskin’in görevden aldığı öne sürülen bir tanığın anlatımıyla, Keskin’in kendi ana bilim dalında tamamen kadrolaşmayı sağladığı, burada örgüt üyesi olmayan kişileri barındırmadığı, uzun yıllardır birimde çalışan kişilerin yerine örgüt üyesi kişileri getirdiği, caydırıcı hareketlerle örgüte alan açtığı öne sürülüyor.

BU MADDELERLE YARGILANACAK
Keskin’in, FETÖ Terör Örgütünün diğer mensupları ile sürekli ve gizli bir şekilde temas ve organizasyon içerisinde hareket ettiği, örgüt ile önceden süreklilik, yoğunluk ve çeşitlilik arz eden bağı bulunduğu, bu nedenle şüphelinin FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Yöneticisi Olma suçunu işlediği iddialarıyla Türk Ceza Kanunu 314/1, 3713 Terörle Mücadele Yasası’nın 5/1 maddesi, Türk Ceza Kanunu 63, Türk Ceza Kanunu 53/1, Türk Ceza Kanunu 58/9 maddeleri uyarınca yargılanması isteniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı