REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY sanıklarının cezaevinde ‘cemaat’ kavgası

FETÖ/PDY sanıklarının cezaevinde ‘cemaat’ kavgası

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki yapılanmasına yönelik davanın ilk duruşmasında, Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanarak serbest bırakılan ve yargılaması tutuksuz olarak devam eden Prof. Dr. Bayram Çırak savunmasını tamamladı. Çırak, tutuklandıktan sonra cezaevinde defalarca siyasileri eleştiren Ali Keskin ve Kenan Çoyan ile kavga ettiklerini söyledi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2017 Perşembe, 20:18

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Pamukkale Üniversitesi’ndeki yapılanmasına yönelik davanın ilk duruşması devam ediyor. 13 Haziran’da başlayan ve 68’i tutuklu toplam 110 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasında bugüne kadar 30 sanık savunma yaptı.

Duruşmanın bugünkü oturumunda, Denizli’ye geldikten sonra örgütün ilk yapılanmasını başlattığı, Pamukkale Üniversitesi’nde Koru Grubu olarak bilinen grupla toplantılara katıldığı iddiaları ve silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuklanan, cezaevinde iken Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanıp yargılanmasına tutuksuz olarak devam edilen Prof. Dr. Bayram Çırak savunmasını tamamladı.

“CEMAATİ ELEŞTİRDİK, KAVGA ÇIKTI”
Savunmasında, cezaevinde kendisinin cemaati ve siyasi İslamcıları eleştirmesi nedeniyle sık sık Kenan Çoyan ve Ali Keskin ile tartıştıkları bazen bu tartışmaların kavgaya dönüştüğünü belirten Bayram Çırak, “Tutuklu olarak kaldığımız koğuşta ikilik vardı. Koğuşta ben, Ali Koçyiğit ve Hakan İsmail Sarı beraber takılıp, konuşup dertleşiyorduk. Ali Keskin ile Kenan Çoyan’da birlikte hareket ediyorlardı. Benim hem Üniversiteden ayrılmama neden olan olarak gördüğüm hem de Pamukkale Üniversitesi’nde kadrolaşmalar yüzünden kızgın olduğum Ali Keskin’le aramızda bir gerilim vardı. Kendisine, ‘Üniversite’de yapılanma, kadrolaşma yapmasaydınız, kimse burada olmazdı’ diye söyleyerek kendileri veya Üniversite İdaresi hakkında tartışırdık. Birlikte televizyon seyrederken dahi aramızda tartışmalar olurdu. Ali Keskin ve Kenan Çoyan, siyasileri eleştirir ‘memleketi bozdunuz’ diye söylenerek serzenişte bulunurlardı. Ben ve Ali Koçyiğit de cemaati, siyasal islamcıları ve Üniversite İdaresini eleştirirdik. Bir kez ben, bir kez de Ali Koçyiğit Kenan Çoyan’la kavga ettik. Bu kavgalar, idarecilerin Üniversite’de yapılandığını, bunun yanlış olduğunu eleştirmemizden meydana gelirdi. Ali Koçyiğit’in ya da benim cemaate, siyasal islama yönelik olarak yaptığımız eleştiri, tepki ve söylemlerimiz olurdu. Ali Keskin ve Kenan Çoyan ile benim ve Ali Koçyiğit arasında devamlı tartışma ve gerilim yaşanırdı. Ali Keskin, Hakan İsmail Sarı’nın hocası olması nedeniyle saygısından dolayı Hakan İsmail Sarı tartışmalar sırasında bir şey diyemez ortada kalırdı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı