REKLAMI GEÇ

FETÖ-Mütevelli Üyesi konuştu

FETÖ-Mütevelli Üyesi konuştu

FETÖ/PDY 2. İşadamları Davası’nda Tanık Ali İhsan Tiğre ifade verdi. Örgütün Mütevelli Heyeti ve bu heyette neler konuşulduğu konusunda bilgiler veren Tiğri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ömrünün az kalmasından, polis ve gardiyan olacakların isim listelerinin toplanmasına kadar birçok önemli bilgileri Mahkeme Heyeti ile paylaştı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2017 Cuma, 10:33

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla 87’si tutuklu toplam 145 sanığın yargılandığı 2’nci İşadamları davasında sanıkların savunmaları devam ediyor.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren davanın ilk duruşmasında sanıklar savunmalarını tamamlarken, tanıklar da FET/PDY yapılanmasıyla ilgili bilgilerini Mahkeme Heyeti ile paylaşmaya başladı.

“15 YIL MÜTEVELLİYDİM”
Duruşmanın 9. celse oturumunda mahkeme salonuna sanıklar, avukatları ve sınırlı sayıda yakınları alındı. Duruşmada ilk tanık olarak Ali İhsan Tiğre’nin ifadesine başvuruldu. 1993-2013 yılları arasında, FETÖ/PDY’nin hizmet hareketi olarak bilindiği yıllarda önemli görevler alan, son 15 yıl Mütevelli Heyeti’nde yer alan Tiğre, savunmasına “Uzun yıllar bu ihanet şebekesi içinde yer aldım” sözleriyle başladı. 2013 yılı öncesi bu yapıyı vatanını seven insanlar yetiştiren bir hareket olarak gördüğünü, sigara ve kahvehane alışkanlıklarını bu yapı içerisinde kurduğu ilişkiler sayesinde terk ettiğini belirten Tiğre, “Burs verdim, burs topladım, himmet ve deri toplanmasında katkılar sağladım, yayın organlarına abone oldum. Yaklaşık 15 yıl çalışanlar grubunda mütevellide yer aldım. Ancak 2012 yılına geldiğimizde bu yapının ülkemiz aleyhine çalışmalar yapmaya başladığını gördüm. O yıl taahhüt ettiğim 6.400 TL yardımı 2013 yılında vermedim, aboneliklerini iptal ettim. Bu yüzden beni dışladılar” dedi.

NASIL MÜTEVELLİ OLUNUR?
FETÖ/PDY yapılanmasındaki Mütevelli Heyetin meslek gruplarına göre ayrıldığını belirten Ali İhsan Tiğre, “Mütevelli Heyetleri çalışanlar, öğretmenler, polisler gibi gruplara ayrılır. Ben çalışanlar grubundaydım. Sohbet halkasındaki kişilerin sadakati benimsenirse, hatip biri ise üst kademeye alınır ve mütevelli olur. Mütevelliden sonraki basamak bölge sorumluluğudur. Ben ayrıldığımda Bekir Yürekli mütevelli sorumlusuydu. Mütevelli grupları bazen genel toplantı yapardı. Bu toplantıya yurtdışından bile gelenler olurdu. Bu toplantılar zaman zaman Aktepe’deki Servergazi Lisesi’nde yapılırdı. Bazen de Enerji Çalışanlar Derneği’nde. Toplantılardan önce önlem amacıyla telefonlar kapalı halde dışarıda bırakılırdı” dedi.

MÜTEVELLİDE KİMLER VARDI?
Yapının içinde olduğu dönemde Fethullah Gülen’e bağlılığı ile tanındığını belirten Tiğre, “O dönem Gülen seni çağırdı deseler, cebimde param olmasa bile koşa koşa giderdim. Fethullah Gülen’i vatanını seven biri olarak bilirdik. Grubumuzda Saim Tuncer, Feti Tekin, Cemil Bozkurt, Mehmet Bozdoğan, Ömer Göksu, Ahmet Arı, A.İhsan Öztürk, M.Ali Özhan, H. Emin Balkaya, Ömer Kurusaz, Osman Barış, Murat Karaoğlan adındaki kişiler mütevellideydi. Bu kişilerin Bank Asya’yı kurtarmak için para yatırdıklarını duydum. Ayrıca Osman Sınav, Ramazan Balkaya, Mehmet Karakılıç, Mehmet Gök, Gültekin Payat, Ali Besler ve Bekir Yürekli imam seviyesinde olan isimlerdi” dedi.

NE KONUŞULURDU?
Fethullahçı Terör Örgütü’nün son Denizli imamının firari Mehmet Boz olduğunu belirten Tiğre, “Mütevelli toplantılarının tüm bilgileri Mehmet Boz’a aktarılırdı. Toplantılarda Zaman Gzetesi abonelikleri, para karşılığı gazete gönderilecek isimler, yardımlar konuşulurdu. Mütevelliye gelenlerden yardım paraları toplanırdı. Bu paralar Ercan Fırlayış’a teslim edilirdi. Burs taahhütleri bir yıl önceden bildirilir, mesela 2102’de taahhütte bulunan bir kişi parasını 2013’te verirdi” dedi.

CUMHURBAŞKANI VE MGK…
Savcı’nın, “Devlet büyükleri hakkında konuşulurmuydu?” sorusu üzerine Tiğre, “Son 20 yılda Cem Uzan’a oy verilmemesi konusunda uyarılar sıkça yapıldı. Aydın Doğan’ın, Vehbi Koç’un metresinden olduğu, bu isime dikkat edilmesi gerektiği vurgulanırdı. Cemil Çiçek’in iyi biri olmadığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ömrünün az kaldığı, zehirlendiği, MGK toplantılarından anında haber alındığı konuşulurdu” dedi.

GARDİYAN VE POLİS SINAVLARI
Mütevelli toplantılarında zaman zaman üst kademelerden talimatlar geldiğini belirten Tanık Ali İhsan Tiğri, “Gardiyan ve polis olmak isteyenlerin isim listeleri bizden istenirdi. Bu isimlerin kimler tarafından nereye verildiğini kimse bilmezdi” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı