REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY davasında polisleriçin ara karar verildi

FETÖ/PDY davasında polisleriçin ara karar verildi

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Emniyet Teşkilatı içindeki yapılanmaya yönelik açılan davada ilk duruşma tamamlandı. Mahkeme Heyeti, 3 tahliye 2 tutuklamayla ara kararını verdi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 22 Nisan 2017 Cumartesi, 09:23

FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik davalar EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan mahkemelerde devam ediyor. Örgütün Emniyet Teşkilatı içindeki örgütlenmesine yönelik operasyonlarda yakalanan ve gözaltı sürelerinden sonra tutuklanan polis memuru, emniyet amiri ve emniyet müdürlerinden oluşan 32’si tutuklu 12’si tutuksuz olarak yargılanan toplam 44 sanık, geçtiğimiz Pazartesi günü davanın ilk duruşmasına çıkmıştı.

Üç de firari sanığı bulunan davanın ilk duruşması 5 celse sürerken, Mahkeme Heyeti ara karar verdi. 3 Tutuklu sanığın tahliye edildiği, 2 tutuksuz sanığın da tutuklanmasına karar verildiği ilk duruşmanın sonunda sanık yakınlarından fenalık geçirenler oldu.

GİZLİ TANIK DİNLENDİ
3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmanın son celsesinde bir gizli tanık üç de tanık dinlendi. Gizli tanıklardan Aslan’ın ifadesi SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile alındı. Perşembe günü ifade veren Mücahit kod adlı gizli tanığın anlattıkları doğrultusunda bilgilerini paylaşan gizli tanık Aslan, Nail Siviş isimli komiser yardımcısının darbe girişimi gecesi Çevik Kuvvet Müdürlüğü’nde, “Darbeciler gelirse selam durup bekleyin. Tanklara sakın sıkmayın” dediğini hatırlattı.

“BANK ASYA İÇİN YARDIM İSTENDİ”
4. Sınıf Emniyet Müdürü iken, 15 Temmuz sonrasında görevinden ihraç edilen Murat Behlur ise devresi olan tutuklu sanıklardan Nadir Gergin ile sık sık sohbet toplantılarına katıldıklarını, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Albayrak Meydanı’ndaki evlerde Zafer ve Asım isimli sohbet hocalarını dinlediklerini belirtti. Toplantılarda Fethullah Gülen ile ilgili kitapların okunduğunu, CD’lerin izlendiğini kaydeden Behlur, “Son zamanlarda iş siyasete kaymaya başladığı için, yaptığımız şeyin Allah rızasından çıktığını farkettim. Bunun artık son bulması gerektiğini söyledim. Bank Asya’nın batırılmak istendiği, bu bankaya sahip çıkmamız gerektiği söyleniyordu. Bende cemaat üyelerinin kullandığı Tango programı vardı. Onay kodu gönderdiler ama kabul etmedim” dedi.

SAVCI’NIN İSTEDİĞİ TAHLİYELER GERÇEKLEŞTİ
Davanın Savcısı, sanıkların savunmalarını tamamlamaları ve tanıkların dinlenmesinin ardından Mahkeme Heyeti’ne mütalaasını sundu. Savcı, tutuklu sanıklar Tezcan Akıllı, Zeynep Demirci ve Avni Okatan’ın tahliyelerini istedi. Sanık ve avukatlarının tahliye taleplerinin dinlenmesinin ardından Mahkeme Başkanı ara kararı açıkladı. Mahkeme, Savcı’nın talebi doğrultusunda tahliye kararları verirken, tutuksuz sanıklar Murat Yılmaz ve Yusuf Abur’un tutuklanmasına karar verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı