REKLAMI GEÇ

Paü’de ByLock’tan gözaltına alınan 19 kişiden 7’si tutuklandı

Paü’de ByLock’tan gözaltına alınan 19 kişiden 7’si tutuklandı

Pamukkale Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 2. dalga FETÖ/PDY operasyonlarında gözaltına alınan 19 akademisyen ve PAÜ çalışanı hakim karşısına çıkarıldı. Zanlılardan 7’si tutuklanarak cezaevine gönderildi, 12 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılığın adli kontrollere itiraz edeceği öğrenildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Şubat 2017 Salı, 15:52

Denizli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Pamukkale Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 19 akademisyen ve PAÜ çalışanı hakim karşısına çıkarıldı.

Mahkeme heyeti, örgütün şifreli haberleşme sistemi ByLock kullandığı belirlenen 19 zanlıdan 7’sinin tutuklanmasına karar verirken, 12 zanlıyı da adli kontrol şartıyla cezaevine gönderdi.

Aralarında profesör ve doçentlerin de bulunduğu zanlılar hakkında verilen adli kontrol şartına savcılığın itiraz edeceği öğrenildi.

Operasyonlarda hakkında gözaltı kararı bulunan ancak firarda olan 3 akademisyenin yakalanması için de çalışmalar sürüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı