REKLAMI GEÇ

FETÖ davasında gizli tanık Muğla’dan konuştu

FETÖ davasında gizli tanık Muğla’dan konuştu

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2. duruşması EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde devam ediyor. 28’i tutuklu 72 sanıklı davanın bugün öğleden sonraki oturumunda Muğla Adliyesi’nden SEGBİS sistemi ile ‘Cesur Efe’ takma adıyla bağlanan gizli tanık dinlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Şubat 2017 Salı, 16:37

Duruşmanın sabah oturumunda, tanıkların dinlenmesinden sonra sanıklara ve avukatlarına söz verildi ve talepleri alındı. İddianamede Tavas İmamı olduğu ileri sürülen, Bank Asya hesabı ve Bylock kullanımı konusunda da hakkında iddialar bulunan tutuklu sanıklardan Hüseyin Ceylan, “Bank Asya’da hesabımız olduğu için tutuklanıyoruz. Oysa bu bankaya yatırılan hesaplara karşılık garantiyi veren devlettir. En büyük parayı yatıran kurumlar THK ve Diyanet İşleri gibi kurumlardır. Bylock ile ilgili olarak da bilirkişi tespiti yaptırılmasını, IP’lerin uyuşup uyuşmadığının kontrolünü, Google Play ve Apple Store’da bu programın bulunup bulunmadığının tespitini, mesajlaştığım kişilerin listesinin açıklanmasını talep ediyorum” dedi.

Sanık avukatlarından Halil Sarı, dinlenen tanıkların somut şeyler söylemediğini, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’un bile cemaat olarak nitelendirilen davetlerine gittiğini beyan ettiğini belirterek, “Yani aynı davranışta bulunan bazı kişiler tanık, bazıları sanık durumundadır” dedi.

GİZLİ TANIĞA BAĞLANILDI
Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda, ‘Cesur Efe’ takma adıyla davanın gizli tanığı ile bağlantı kuruldu. Muğla Adliyesi’nden yapılan SEGBİS bağlantısında tanığın sesi de değiştirilerek bilgilerine başvuruldu.

Gizli tanık Cesur Efe, sanıkların birçoğunu tanımadığını ancak cemaat yapılanmasında olduğunu bildiği isimler olduğunu belirtti. Gizli tanık verdiği bilgilerde, “Bazı isimlerin Fethullah Gülen ile ilgili toplantılar yapıp himmet adı altında para topladıklarını biliyorum. Ümmühan Duman Yurdu yapıldığında Yaşar Kasapoğlu ve Kemal Büyükelyas’ın ilgilendiklerini, gelip gittiklerini biliyorum. Bu yurdun önünden geçerken içeriden amin sesleri duyuyordum. Bu sesler gece saat 3’e kadar devam ediyordu. Ayrıca Emin Sandıkçı’nın babası kahvehanede karşılaştığımızda D partisini ihmal ettiklerini bu defa onu canlandıracaklarını söyleyerek destek isterdi. Abdullah Cibişoğlu’nun arkadaşlarını sohbet toplantılarına katılmaya ikna ettiğini biliyorum. 17 Temmuz 2016’da bu kişilerin 30-35 araç ile Tavas Bağlar’da toplantı yaptıklarını duydum” dedi.

“ÖLÜM KORKUSU HİSSEDİYOR MU?
Gizli tanık Cesur Efe’nin dinlenmesinden sonra söz alan bazı sanık avukatları duruma itiraz etti. Av. Salim Kutlutürk, tanığın somut bir bilgisi bulunmadığının kesin olduğunu belirterek, “Acaba korktuğu için mi gizli tanık oldu yoksa savcılık isteği ile mi? Tanık şu an ölüm korkusu hissediyor mu?” diye sordu.

Gizli tanık ise “Savcılıkla ilgili korkum olmaz. Ben işçiyim. Kimden korkayım?” cevabını verdi.

Bazı sanık Avukatları ise gizli tanık uygulaması ile sanıkların savunma hakkının ellerinden alındığını öne sürdü, “Evliya Çelebi gibi gezerek elde ettiği bilgiler dışında elinde bir bilgi yoktur. Madem adı gibi cesur bildiklerini açıkça çıkıp söylesin” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı