REKLAMI GEÇ

Denizli’de adliye imamının öğretmen olduğu belirtildi

Denizli’de adliye imamının öğretmen olduğu belirtildi

Denizli’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüt üyeliğinden tutuklanan 10 hakim ve savcının alınan ifadeleri sonrası adliye imamının matematik öğretmeni ‘İdris’ kod adlı 35 yaşındaki Musa Kesler olduğunun belirlendiği belirtildi. Darbe girişiminin ardından ABD’ye kaçan Kesler’in tutuklanan eşinin de kadın hakim ve savcılardan sorumlu olduğu öne sürüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Aralık 2016 Perşembe, 17:00

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Denizli Adliyesi’nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevli 33 hakim ve savcı meslekten ihraç edildi. İhraç edilen hakim ve savcılardan 10’u tutuklandı, 9’u hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. Tutuklanan hakim ve savcılardan bazıları etkin pişmanlık yasasından yararlanmak için itirafçı oldu. Verilen ifadelerde ‘İdris’ kod adlı Musa Kesler’in Denizli Adliyesi’nin imamı olduğunun belirlendiği belirtildi. Gazi Üniversitesi’nden mezun olan Matematik Öğretmeni Kesler’in, darbe girişiminin ardından önce Kazakistan’a ardından ABD’ye kaçtığının tespit edildiği ifade edildi.

EŞİ TUTUKLU
Hakkında yakalama kararı çıkarılan Kesler’in, ‘Belma’ kod adlı eşi Gülcan Kesler’in ise kadın hakim ve savcılardan sorumlu olduğunun ortaya çıktığı belirtildi. Eşi ABD’ye kaçan Gülcan Kesler’in şu anda tutuklu olduğu kaydedildi.

Denizli Adliyesi imamı olan Musa Kesler’in örgüt üyesi hakım ve savcılardan sorumlu olduğu, 5’er kişilik hücreler oluşturduğu, bu hücrelerin birbirlerini tanımadıkları, yapılan ‘Himmet’ toplantılarında, hakim ve savcıların maaşlarının yüzde 10’unu örgüte verdikleri ortaya çıktı. Musa Kesler’in öğretmen olduğu ancak bir inşaat şirketinde SGK’lı çalışan olarak gözüktüğü belirlendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı