REKLAMI GEÇ

Denizli’de FETÖ/PDY’den 964 kişiye adli işlem

Denizli’de FETÖ/PDY’den 964 kişiye adli işlem

Denizlihaber.com, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar ve operasyonlar hakkındaki son resmi verilere ulaştı. Denizli’de şu ana kadar FETÖ ve PDY ile bağlantısı olduğu şüphesi hakkında tam 964 kişi hakkında adli işlem yapıldı. An itibariyle 430 kişi tutuklandı, 270 zanlı hakkında ise adli kontrol işlemi uygulandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Eylül 2016 Perşembe, 16:28

15 Temmuz’da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin ardından tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de eş zamanlı olarak adli ve idari soruşturmalar yürütülüyor. Ortaya çıkan rakamlar FETÖ örgütü konusunda Denizli’nin neredeyse ülkedeki en önemli üstlerden biri olduğunu gösteriyor.

1000’İN ÜZERİNDE İHRAÇ BİR O KADAR ADLİ İŞLEM
Şu ana kadar 1000’in üzerinde kamu görevlisinin meslekten ihraç edildiği Denizli’de de aralarında ihraç edilen kamu görevlilerinin de bulunduğu neredeyse bir o kadar kişi hakkında da adli işlem uygulandı.

İŞTE SON RAKAMLAR
Kentte 15 Temmuz’dan bu yana 964 kişi hakkında adli işlem uygulandığı ortaya çıktı. Polis tarafından yakalanan, savcılık ve veya hakim karşısına çıkmış ya da hakkında yakalama kararı çıkarılmış bine yakın ismin bulunduğu Denizli’de an itibariyle 430 kişi tutuklandı, mahkemeler 270 kişi hakkında da adli kontrol işlemi uyguladı.

75 ZANLI ARANIYOR
Denizli’de yargıçlar, FETÖ/PDY yapılanması ile bağı olduğu öne sürülen 75 zanlı hakkında yakalama kararı verdi. Hakimden polise, işadamından imama, özel yurt yöneticisinden öğretmene kadar 75 ismin yakalanmasına çalışırken, şu ana kadar hakkında adli işlem kararı alınanlardan 111’i hakkında her hangi bir işlem yapma gereği hissedilmedi. Polisin şüpheli olarak yakaladığı 3 kişi kolluk tarafından salıverilirken, 44 kişi ise mahkemelerce serbest bırakıldı.

ESNAFLAR BAŞI ÇEKİYOR
Tutuklananların mesleklerine bakıldığında şu an örgütle bağlantısı olduğundan şüphelenenlerin toplumun her kesiminde yer aldıkları dikkat çekiyor. Bizzat ihtilal girişimi içinde olan askerlerin yanı sıra 60 esnaf/serbest meslek sahibi, 50 akademisyen, 38 işadamı, 30 kamu öğretmeni, çoğu emniyet müdürü ve emniyet amiri statüsünde 30 emniyet mensubu, 19 devlet memuru, adliye, icra müdürlükleri ve cezaevlerinde görevli 34 personel, 17 emekli, 13 hakim, 6 savcı, 7 sağlıkçı, 4 ev hanımı, 9 avukat, 11 imam, 7 mali müşavir, 2 işçi, 2 bankacı, vali yardımcısı ve kaymakam düzeyinde 4 üst düzey kamu görevlisi, 2 veteriner, 1 mühendis, 1 sosyal çalışma uzmanı, özel yurt ve dershanelerde görevli 20 çalışan, 10 dershane ve özel okul öğretmeni, 1 gazeteci, farklı mesleklere sahip 6 kişi ile bir meslek sahibi olmayan 11 vatandaş tutuklanarak cezaevine gönderildi.

14 KİŞİ GÖZALTINDA
Resmi verilere göre halen 14 kişi gözaltında bulunuyor. Aralarında esnaf, mühendis, emekli ve öğretim görevlisinin de bulunduğu 14 ismin gözaltındaki sorguları sürüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı