REKLAMI GEÇ

Denizli’de rakamlarla FETÖ operasyonu

Denizli’de rakamlarla FETÖ operasyonu

İl genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda şu ana kadar açığa alınan personel sayısı 1.138’e yükseldi. 536 kamu personeli hakkında gözaltı işlemi uygulanırken, Tugay Komutanlığı’nda tutuklanan 53 rütbeliden 40’ı meslekten ihraç edildi. Firarda olan 10 zanlının yakalanması için de çalışmalar sürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ağustos 2016 Salı, 18:15

15 Temmuz akşamı Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması’na bağlı bir grup asker tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde olduğu gibi Denizli’de de başlatılan kapsamlı operasyonlar sürüyor.

Denizli Valiliği operasyonlarda gelinen son durumu rakamlarla açıklamaya devam ediyor. Valilikten paylaşılan son listede açığa alınanların sayısı bir gün öncesine göre 1133’den 1138’e yükselirken, dikkat çekici rakamlar tutuklanan ve serbest bırakılan rütbeli personelde yaşandı.

TUGAY KOMUTANI İHRAÇ EDİLDİ
Tutuklu bulunan ve serbest bırakılan rütbelilerden 41’i görevlerinden ihraç edildi. 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır da görevinden ihraç edilen rütbeliler arasında yer aldı.

İŞTE SON BİLANÇO
İl genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda şu ana kadar 1.138 kamu personeli açığa alındı. 536 kamu personeli hakkında gözaltı işlemi uygulanırken, tutuklu sayısı 88 olarak açıklandı. 7 kamu personeli görevlerinden alınırken, 10 olan firari zanlı sayısında değişiklik olmadı. Açığa alınan ve görevden alınan personelden 51’i ihraç kararı verildi. Görevden alınan personel sayısı da 7 olarak açıklandı.

denizli-feto-gozaltina-alinan-sayisi-manset-1

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı