REKLAMI GEÇ

Denizlili eski MİT’çi Türkiye gündeminde

Denizlili eski MİT’çi Türkiye gündeminde

FETÖ tarafından yurt dışına kaçırılmak istendiği iddialarıyla Türkiye gündemine oturan Denizlili eski MİT görevlisi Mehmet Barıner’in sır perdeleri ile dolu kaçırılma teşebbüsü hikayesinin ayrıntıları bu kez de Hürrriyet Gazetesi Yazarı Selvi tarafından kaleme alındı. Selvi, Barıner’in ifadesinde Zarrab davasında kullanılmak için yurt dışına kaçırılmak istenmiş olabileceğini söylediğini öne sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Eylül 2017 Perşembe, 11:25

Türkiye, bir süredir Denizlili eski MİT çalışanı MehmeT Barıner’i konuşuyor. 15 Temmuz’dan sonra MİT’ten KHK ile atılan ve geçtiğimiz ay Denizli’de gözaltına alınıp Ankara’ya götürülen, çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Barıner, yurt dışına kaçırılma girişimiyle gündemde.

Enver Altaylı ile birlikte FETÖ/PDY suçlamasıyla tutuklanan Barıner hakkında ulusal medyada yer alan iddiaların ayrıntıları Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi tarafından açıklandı. Selvi, Barıner’in nasıl ve hangi gerekçeyle yurt dışına kaçırılmak istendiğini anlattığı yazılı ifadesini kamuoyuyla paylaştı.

Bir süredir Türkiye gündemine oturan Mehmet Barıner, Hürriyet Gazetesi Abdulkadir Selvi’nin bugünkü yazısında kaleme aldığı dudak ısırtacak bir kaçırma girişimiyle günün konusu haline geldi.

Selvi, Barıner’in ifadesinden yola çıkarak kaleme aldığı yazısında eski MİT görevlisinin MİT İran Masası’nda çalıştığını, bu nedenle de Zarrab davasında Türkiye aleyhinde tanık olarak kullanılmak için yurt dışına kaçırılmak istendiğini iddia etti.

Yazısında Barıner’in, 2013 yılında MİT’e girdiğini ve 20 ay İran masasında görev yaptığını dile getiren Selvi, Barıner’in bu kritik masada Zarrab olayını yakından takip ettiğini, o nedenle de CIA ve FETÖ’nün ortak operasyonuyla yurt dışına kaçırılmak istendiğini öne sürdü.

Selvi’nin köşe yazısındaki çarpıcı iddialar, bugün Hürriyet.com.tr’nin manşet anonsları arasına girdi. Selvi’nin yazısına göre Barıner, hakkındaki suçlamalara yönelik verdiği ifadede, yurt dışına kaçırılmak istenmesiyle ilgili tüm detayları anlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı