REKLAMI GEÇ

İmam hatip öğretmeni savunma yaptı: FETÖ’CÜ değil, şarapçıyım

İmam hatip öğretmeni savunma yaptı: FETÖ’CÜ değil, şarapçıyım

FETÖ/PDY’nin Acıpayam’daki eğitim yapılanmasına yönelik açılan davanın 2. duruşması tamamlandı. Duruşma sonunda verilen ara kararda bir sanık tahliye edildi. İmam Hatip Lisesi’nde edebiyat öğretmeniyken FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Ahmet A., Mahkeme Başkanı’nın kendisine söz verdiği sırada, “Ben şarapçıyım. FETÖ’cü değilim. Tahliyemi istiyorum” dedi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 23 Kasım 2017 Perşembe, 15:55

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Acıpayam’daki yapılanmasına yönelik davanın 2. duruşmasında ara karar verildi. Savcı’nın Esas Hakkında Mütalaa’yı da okuduğu ve karar aşamasına gelen davanın sabah oturumunda ilginç diyaloglar yaşandı.

Sabah saatlerinde başlayan duruşmaya 5 tutuklu, 12 tutuksuz sanık, avukatları ve yakınları alındı. Duruşmaya M.D.T. isimli tanığın dinlenmesiyle başlandı. Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanan ve duruşmada tanık olarak dinlenen M.D.T., sanıklardan 10’unu 17-25 Aralık döneminden önce cemaatin sohbet toplantılarında gördüğünü belirterek, “Ben bir dönem FETÖ yapılanması içindeydim. Acıpayam’da bir yurtta sohbet toplantıları düzenlenirdi. Burada Hadis okunur, zaman zaman himmet toplanırdı. Salondaki sanıklardan bazılarının bu toplantılara katıldığını gördüm” dedi.

Bylock kullanmadığı tespit edilen Aykan Oğuz isimli sanığın tahliye edildiği duruşmada salondakiler, 15 Temmuz öncesi ilçede İmam Hatip Lisesi’nde edebiyat öğretmenliği yapan sanık Ahmet A.’nın savunması karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Acıpayam’da İmam Hatip Lisesi’nde edebiyat öğretmenliği yapan, hakkındaki FET/PDY soruşturması sırasında önce açığa alınan ve sonrasında tutuklanan Ahmet A. kendisine söz verildiği sırada, “Ben şarapçıyım. Şarap içerim. FETÖ’cü değilim. 15 Temmuz’da FETÖ’ye küfür eden bir insanım. Tanığın beni sohbet toplantılarında görmüş olabileceğine yönelik beyanlarına da katılmıyorum. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Ahmet A.’nın açıklamaları üzerine araya giren Mahkeme Başkanı, “Şarapçıysan davamızla ne ilgisi var. Bu örgütün din kisvesi altında neler yaptığını gördük” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı