REKLAMI GEÇ

‘Dini Facebook’ deyip Bylock yüklemişler

‘Dini Facebook’ deyip Bylock yüklemişler

FETÖ/PDY’nin Acıpayam yapılanmasına yönelik davanın 2. duruşması sonunda verilen ara kararda iki sanık tahliye edildi. Tutuksuz sanıklardan M. Kemal K., 2015 yılında iki esnaf arkadaşının ‘Dini Facebook’ olarak tanıttıkları Bylock’u telefonuna yüklediklerini belirtti, “Kandırıldım” dedi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 30 Kasım 2017 Perşembe, 13:30

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Acıpayam örgütlenmesine yönelik açılan dava devam ediyor. 2. duruşması görülen davada verilen ara kararda iki sanık adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Bylock raporlarının okunması sırasında ilginç diyaloglar yaşandı. Tutuksuz sanıklardan M. Kemal K. Bylock programının amaçlarını 15 Temmuz darbe girişiminden sonra öğrendiğini, programı telefonuna ‘Dini Facebok’ olarak tanıtarak yüklediklerini belirtti.

3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 9’u tutuklu toplam 17 sanık, yakınları ve avukatları alındı.

Tanıkların dinlendiği, sanıkların Bylock raporlarının kendilerine okunduğu duruşmada sanıklar aleyhlerine olan tüm iddiaları reddettiler. Tutuklu sanıklardan tümü, FETÖ/PDY örgütünün gizli haberleşme programı olan Bylock’u indirmediklerini, kullanmadıklarını belirttiler.

Tutuksuz sanıklardan M. Kemal K. ise Bylock programını kullandığını itiraf ederken, programın amaçlarını bilmediğini tanıdığı iki kişi tarafından kandırılarak telefonuna böyle bir program yüklendiğini öne sürdü. M. Kemal K. “Daha önceleri telefonumda sadece ezan programı bulunuyordu. M.A. ve A.Ç. isimli arkadaşlarım, sana dini Facebook yükleyeceğiz. Bu u program sayesinde telefonuna dualar gelecek dediler. Ben de kabul ettim. Ancak bu programın amaçlarını 15 Temmuz darbe girişiminden sonra öğrendim. Bu ihanet şebekesinin haberleşme aracı olduğunu bilsem kabul etmezdim” dedi.

Sanık ve avukatlarının tahliyelere ilişkin savunmalarının ardından duruşmaya ara verildi. Mahkeme Başkanı daha sonra oturumu tekrar başlatarak ara kararı açıkladı. Duruşma sonunda Yasin Güngör ve İsa Acar’ın adli kontrol şartıyla tahliye edilmelerine karar verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı