REKLAMI GEÇ

FETÖ Denizli’de de Paralel Devlet atamaları yapmış

FETÖ Denizli’de de Paralel Devlet atamaları yapmış

Fettullah Gülen Terör Örgütü’ne yönelik 15 Temmuz’dan sonra başlayan operasyonlar ve soruşturmalar örgütün Denizli’deki yapılanma şeklini de gözler önüne seriyor. İddiaya göre FETÖ Denizli’yi devlet yapılanması konusunda resmen klonlamış. Örgütün Denizli Valisi, Emniyet Müdürü, Başsavcısı, Rektörü, Tugay Komutanı ve hatta daire müdürleri bile var.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2016 Salı, 17:11

Türkiye 15 Temmuz’dan bu yana her geçen gün kapsamı büyütülerek yürütülen FETÖ operasyonları, yürütülen adli ve idari soruşturmalar ve bu çalışmalar ışığında ortaya çıkan bilgileri takip ediyor.

TSK içindeki cunta tarafından gerçekleştirilen hain ve kanlı darbe girişimi sonrası, FETÖ’nün ordu içinde gerçek rütbesine bakmaksızın paşalar tayin ettiği gerçeği gün yüzüne çıkmış, Paralel devlet Yapılanması soruşturmasının temelini oluşturan kripto yapılanma hızla deşifre olmaya başlamıştı.

Denizli’de yürütülen benzer soruşturmalar da FETÖ’nün de Denizli’yi devlet yapılanması açısından resmen klonladığını ortaya çıkardı. Cumhuriyet tarihinin en tehlikeli terör örgütü olarak işaret edilen FETÖ’nün diğer kentlerde olduğu gibi Valilik ve kaymakamlıklar düzeyinde kentte görev yapan bir üyesini sözde Denizli Valisi tayin ettiği, hatta her ilçenin sözde kaymakamlarını bile oluşturduğu öne sürülüyor.

Soruşturmanın odağındaki PAÜ’de bile üniversitedeki en önemli ismini sözde rektör tayin ettiği yine sözde rektör yardımcıları ve dekanlarının bile olduğu belirtiliyor.

Akla gelen her kurumda paralel yapılanma görevlendirmesi yaptığı söylenen FETÖ’nün oda ve STK’ları bile bu sözde idari şemaya oturttuğu ve kente resmen paralel görevlendirmelerde bulunduğu dile getiriliyor.

Denizli polisi bir taraftan FETÖ’nün Denizli ayağını çökertmeye çalışırken, bir taraftan da paralel yapılanmayı deşifre etmeye gayret gösteriyor. Denizli Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmalardaki gizlilik nedeniyle önemli noktalarıyla deşifre ettiği yapılanmaya ilişkin çalışmaları büyük bir gizlilik ve dikkatle yürütüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı