REKLAMI GEÇ

FETÖ imamı himmet parasını mahkemede öğrenmiş

FETÖ imamı himmet parasını mahkemede öğrenmiş

FETÖ/PDY’nin Tavas’taki son imamı olarak gösterilen ve kuruyemişçide namaz kılarken yakalanan İbrahim Kersin, kendisini “himmet parasını da bilmem, bursu da bilmem. Hepsini burada öğrendim” diye savundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Aralık 2016 Perşembe, 15:55

FETÖ/PDY Tavas Çatı Davası’nın sanıkları arasında yer alan ve kanlı örgütün Tavas’taki imamlarından olduğu ifade edilen İbrahim Kersin, Denizli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada ifade verdi. Savunmasında gözaltı sürecinde kendisine baskı yapıldığını, savcının isim vermesini istediğini iddia eden Kersin, kendisiyle ilgili iddialarda bulunanların da baskı altında bunları söylemiş olabileceğini düşündüğünü söyledi.

Tavas’ın imamı olduğu iddialarını kabul etmeyen Kersin, “Sohbetlere gitmedim, toplantılara katılmadım, kimseden burs parası istemedim. Himmet parasını da bursu da burada duydum” savunmasını yaptı.

TELEFON NUMARASINI HATIRLAMADI
Kale’de öğretmenlik yaparken çocuğunun tedavisi için Tavas’a tayin istediğini anlatan Kersin, örgütün elebaşı Fetullah Gülen’in kitaplarını okumadığını öne sürdü. Telefon numarası ile ilgili soruya “hatırlamıyorum” yanıtını verdi.

KURUYEMİŞÇİDE NASIL YAKALANDI?
Eşiyle birlikte meslekten çıkarıldıklarını, tebligatı aldıktan sonra ATM’den 5 bin 390 lira çektiklerini, eşinin Denizli’ye gitmek istemesi üzerine parayı yanına aldığını söyleyen İbrahim Kersin, “Eşim Denizli’ye gitti, ben Tavas’ta kaldım. Çekirdek almak için kuruyemişçiye doğru yürümeye başladım. Bu sırada ezan okundu. Kuruyemişçide olan Kemal Büyükelyas’ın damadı içeride namaz kılabileceğimi söyledi. Namaz kılarken polis gelip beni yakaladı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı