REKLAMI GEÇ

FETÖ operasyonunda son durum

FETÖ operasyonunda son durum

İl genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda şu ana kadar 1.133 kamu personeli açığa alındı, 537 kamu personeli hakkında gözaltı işlemi uygulanırken, bunlardan 88’i tutuklandı. Firarda olan 10 zanlının yakalanması için de çalışmalar sürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ağustos 2016 Pazartesi, 20:02

15 Temmuz akşamı Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması’na bağlı bir grup asker tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Denizli’de de gerçekleştirilen kapsamlı operasyonlar sürüyor. 11 Komando Tugay Komutanlığı ve Valilik başta olmak üzere neredeyse tüm resmi kurumları kapsayan operasyonlarda çok sayıda kişi açığa alındı, gözaltı işlemleri uygulandı, tutuklamalar gerçekleştirildi.

Denizli Valiliği zaman zaman operasyonlarda gelinen son durumu rakamlarla açıklamaya devam ediyor. Valilikten paylaşılan listede operasyonların gerçekleştiği kurumlar ve hakkında işlem uygulanan personel sayısı şöyle:

VALİLİK VE KAYMAKAMLIKLAR AYNI
Son rakamlarda valilik ve kaymakamlıklarda bir değişiklik gözlenmedi. Operasyonlar kapsamında açığa alınan 4 Vali yardımcısından 2’si tutuklandı. Gözaltındaki 2 kaymakamdan 1’i ile valilik personeli 1 mimar ve 1 idari personel için de tutuklama gerçekleştirildi.

KOMANDA TUGAYI’NIN KURMAYLARI CEZAEVİNDE
Darbe gecesi ve akabinde gözaltına alınan Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır’ın yanı sıra Merkez Komutanı ve Kurmay Başkanı başta olmak üzere çok sayıda subay ve astsubay darbe girişimi nedeniyle tutuklandı. Valilik gözaltına alınan 107 rütbeliden 53’ünün tutuklandığını, 1 rütbelinin firarda olduğunu belirtirken, 1 erbaş ve 1 askerin de tutuklandığını açıkladı. Bir sivil memur için de gözaltı işlemi uygulandı. Gözaltına alınan 410 askerden 409’u serbest bırakıldı.

9 HAKİM VE SAVCI ARANIYOR
Operasyonlar kapsamında açığa alınan 23 hakim ve savcıdan 14’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. 9 hakim ve savcının ise firarda olduğu açıklandı. Bir önceki listede yer alan 19 firari hakim ve savcıdan bir hafta içinde 10’unun yakalandığı ve tutuklandığı açıklandı.

PAÜ’DE DE RAKAMLAR ARTTI
Valilik açıklamasına göre, FETÖ operasyonları kapsamında Pamukkale Üniversitesinde ise 81 akademisyen ve idari personel açığa alındı. Bir önceki listede 43 olan PAÜ’deki açığa alınanların sayısı 38 artış gösterdi. Açığa alınanların 23’ünün öğretim üyesi, 58’inin ise idari personel olduğu açıklandı.

EMNİYET’TE SON DURUM
Denizli Emniyet Müdürlüğü’nde rakamlar değişmedi. Açığa alınan10 emniyet müdüründen gözaltı kararı çıkan 6 müdür de tutuklandı. 5 emniyet amirinden 3’ü tutuklanırken, açığa alınan 3 komiser hakkında gözaltı kararı verilmedi. 8 komiser yardımcısından 2’si tutuklanırken, 4 baş polis, 33 polis memuru ve 2 idari personel açığa alındı.

JANDARMA’DA SON DURUM
FETÖ soruşturması kapsamında gerçekleştirilen istihbarat çalışmaları sonrası Denizli Jandarma Komutanlığı’nda 1 binbaşı ve 1 sivil memur açığa alındı. Açığa alınan sivil memur hakkında daha sonra gözaltı işlemi de uygulandı.

İLÇELERDE OPERASYON
Operasyonlar kapsamında Çivril Kaymakamlığı’nda 1, Serinhisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda 1 personel açığa alındı.

MÜFTÜLÜKTE AÇIĞA ALINAN PERSONEL SAYISI 33’E ÇIKTI
Denizli Müftülüğü’nde gerçekleştirilen operasyonda ise açığa alınan personel sayısı sürekli artıyor. Daha önce paylaşılan listede 26 olan Müftülük’te açığa alınan din görevlisi sayısı 33’e yükseldi.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde daha önce İl Müdürü Ahmet Altın ile birlikte 2 personel hakkında açığa alma işlemi uygulanmıştı. Bu süreçte 3 personel daha açığa alındı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde açığa alınanların sayısı İl Müdürü Altın ile birlikte 6’ya yükseldi.

İHRAÇ KARARLARI DA ÇIKTI
Daha önce açığa alınan Ticaret İl Müdürü Abdullah Hasyılıdırım için soruşturma sürecinde farklı bir karar verildi. Hasyıldırım görevinden ihraç edildi. Hayyıldırım ile birlikte Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü’nden de ihraç kararları geldi. Tapu’da daha önce açığa alınan 2 müdür, 2 mühendis ve 5 personel görevlerinden ihraç edildi.

VERGİ DAİRESİ’NDE DEĞİŞİKLİK YOK
Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı’na yönelik yapılan çalışmada Vergi Dairesi Başkanı ile birlikte 5 müdür ve 12 personel açığa alınmıştı. Yeni listede Vergi Dairesi Başkanlığı’nda bir değişiklik olmadı.

EN KAPSAMLI OPERASYON MİLLİ EĞİTİM’DE
En kapsamlı açığa alma işleminin uygulandığı kurum Milli Eğitim Müdürlüğü oldu. Açığa alınan 14 müdürün yanı sıra, açığa alınan öğretmen sayısı 644’e yükseldi. 14 personel ve 2 eğitim uzmanı da açığa alınanlar arasında.

BELEDİYELERDE SON DURUM
15 belediye personelinin açığa alındığı Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde DESKİ Genel Müdürü Mahmut Güngör de gözaltına alındı, aynı gün serbest bırakıldı. Merkezefendi Belediyesi’nde 4 personel ile bir müdür, Pamukkale Belediyesi’nde ise 2 personel açığa alındı.

SAĞLIK KURUMLARINDA OPERASYON
Operasyonlar kapsamında sağlık kurumlarında da ciddi çalışmalar yapıldı. Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı sağlık kurumlarında 15 doktor ve 63 personel açığa alındı. Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde 1 personel hakkında gözaltı kararı uygulanırken, 16 doktor ve 16 personel için açığa alma kararı verildi. Sağlık Müdürlüğü’nde de 1 doktor ve 10 personel hakkında açığa alma işlemi uygulandı.

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ
Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde İl Müdürü Sezgin Kutlu’nun görevden alınmasının ardından, kurumda ikinci dalga gerçekleşti. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde 29 personel açığa alındı.

KAMUDA GENİŞ KAPSAMLI OPERASYON
Çardak Havaalanı’nda görevli 10 ve 1 müdür açığa alınırken Geka’da 3 personel, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde de 1 şube müdürü ve 2 personel görevden uzaklaştırıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde 2 eğitim uzmanı ve Meteoroloji Müdürlüğü’nde de 1 personel açığa alındı. Orman Bölge Müdürlüğü’nde 1 şube müdürü, 3 mühendis ve 2 personel, TEİAŞ’da 1 bölge müdürü, 2 baş mühendis ve 2 personel için açığa alma işlemi uygulandı. SGK’da 1 doktor, 11 personel ve 1 denetmen yardımcısı, Gar Müdürlüğünde de 1 personel açığa alındı. Ziraat Bankası’nda 1 personel tutuklanırken, TKDK’da 6 uzman ve 3 personel açığa alındı.

İŞTE SON BİLANÇO
İl genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda şu ana kadar 1.133 kamu personeli açığa alındı. 537 kamu personeli hakkında gözaltı işlemi uygulanırken, bunlardan 88’i tutuklandı. 7 kamu personeli görevlerinden alınırken Valilik firari zanlı sayısını da 10 olarak açıkladı. Açığa alınan ve görevden alınan personelden 8’i hakkında ihraç kararı verildi. 9 hakim ve savcı ile 1 rütbeli askerin de firarda olduğu açıklandı.

İşte Denizli Valiliği’nden açıklanan son operasyon rakamları:

denizli-feto-operasyonu-son-rakamlar-ic

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı