REKLAMI GEÇ

FETÖ operasyonunda son rakamlar

FETÖ operasyonunda son rakamlar

Denizli Valiliği FETÖ/PDY operasyonunda Denizli’deki durumu rakamlarla açıklamaya devam ediyor. Daha önce kurum kurum ayrılarak yapılan açıklamalar bu kez toplam rakamlar şeklinde verildi. Operasyonlar kapsamında Denizli’de tutuklananların sayısı 142 olarak açıklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2016 Pazartesi, 16:34

Denizli Valiliği, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü/Parelel Devlet Yapılanması’na yönelik gerçekleştirilen soruşturmalarda gelinen son noktayı açıkladı.

142 KİŞİ TUTUKLANDI
Valilikten yapılan açıklamaya göre FETÖ soruşturması kapsamında Denizli’de tutuklananların sayısı 142’e yükseldi. FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan zanlıların dağılımı ise şöyle: “53 askeri personel, 7 öğretmen, 11 emniyet personeli, 9 hakim ve savcı, 9 memur ve müdür, 3 mülki idare amiri, 37 işadamı ve esnaf, 7 oda ve dernek yöneticisi, 3 işçi, 1 doktor, 1 avukat ve 1 de imam.”

DİĞER RAKAMLAR
FETÖ/PDY operasyonları kapsamında gözaltında bulunanların sayısı 59 olarak açıklanırken, 27 kişi de çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 33 firarinin arandığı operasyonlar kapsamında 763 kamu görevlisi de açığa alındı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı