REKLAMI GEÇ

FETÖ PAÜ Yapılanması Davası’nda Bağcı tahliye edilmedi

FETÖ PAÜ Yapılanması Davası’nda Bağcı tahliye edilmedi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 44’ü tutuklu 115 sanıklı davanın 6. duruşmasında ara karar verildi. Mahkeme heyeti Cumhuriyet Savcısı’nın tahliye talebine uymadı. Savcı eski Rektör Bağcı’nın da tahliyesini istemişti, mahkeme heyeti 2’si sağlık nedenlerinden toplam 6 sanığı adli kontrol şartıyla tahliye etti. Eski Rektör Bağcı’nın ve diğerlerinin tutukluluk hali sürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mart 2018 Perşembe, 21:18

FETÖ/PDY PAÜ Davası’nda 6. duruşma tamamlandı. 44’ü tutuklu 115 sanığın yargılandığı davanın dün yapılması gereken ve fuar hazırlıkları nedeniyle bugüne ertelenen son oturumu akşam saat 21.10’da kadar sürdü.

Sanıkların dinlenmesinin ardından ara karar için oturuma ara veren mahkeme heyeti, daha sonra kararını açıkladı.

18 SANIĞIN TAHLİYESİ İSTENMİŞTİ
Savcı, eski Rektör Hüseyin Bağcı ile birlikte, Hasan Herken, Hasan Kaplan, Muzaffer Topçu, Fatih Karaosmanoğlu, Ali Keskin, Bünyamin Kaptanoğlu, Ali Keskin, Ahmet Çetincan, Ali Rıza Tarakçılar, Mustafa Gölcü, Şevket Civelek, Durmuş Türkmen, Yılmaz Kıroğlu, Nevzat Karabulut, Tuba Yaman, Emin Mete ve Hasalettin Deligöz’ün tahliyesini istemişti.

Mahkeme heyeti, suç durumlarının değişebileceğinden 4, sağlık ve diğer nedeniyle de iki sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

BAĞCI’NIN TUTUKLULUK HALİ SÜRÜYOR
Mahkeme heyeti, eski Rektör Hüseyin Bağcı’nın da aralarında bulunduğu 12 sanık ile ilgili Savcı’nın tahliye talebine uymadı. Bağcı ve diğerlerinin tutukluluk halleri devam ediyor.

TAHLİYE EDİLENLER
Mahkeme heyeti Emin Mete, Ahmet Sürücü, Mustafa Gölcü, Durmuş Türkmen, Şevket Civelek ve Tuba Yaman’ı adli kontrol şartıyla tahliye etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı