REKLAMI GEÇ

FETÖ’den 18 polis tutuklandı

FETÖ’den 18 polis tutuklandı

Denizli Emniyet Müdürlüğü’ndeki ikinci dalga Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda gözaltına alınan 26 polisten 18’i tutuklandı. Adli kontrol şartıyla 8 polisin serbest bırakılmasına ise savcılık itiraz etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Eylül 2016 Perşembe, 15:17

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlattığı FETÖ/PDY soruşturmasının polis ayağıyla ilgili 24 Ağustos’ta gerçekleştirilen ikinci dalga operasyonda, örgütün kendi içinde haberleşme aracı olan “By Lock” programını kullandıkları belirlenen müdür ve amirlerin de aralarında bulunduğu 26 polis gözaltına alınmıştı.

Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan 26 polis, adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısına ifade veren 26 emniyet mensubu, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, 18 polis hakkında tutuklama kararı verirken, 8’i adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak, Cumhuriyet Savcılığının serbest bırakılanların da tutuklanması için itirazda bulunduğu bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı