REKLAMI GEÇ

FETÖ’nün Denizli’deki finans ayağı da çökertildi

FETÖ’nün Denizli’deki finans ayağı da çökertildi

Denizli, işadamlarına yönelik gerçekleştirilen FETÖ operasyonlarına odaklandı. Cumhuriyet Başsavcılığı Terörle Mücadele Masası tarafından gerçekleştirilen 3. dalga operasyonundaki net rakamlar ortaya çıktı. Savcılığın yurt dışı bağlantılarından bylock kayıtlarına kadar delillendirdiği 80 işadamı tutuklanırken, 12 işadamı için adli kontrol kararı alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Kasım 2016 Perşembe, 13:48

Denizli’de FETÖ/PDY operasyonları kapsamında örgütün finans ayağı tamamen deşifre edildi. Cumhuriyet Başsavcılığı Terörle Mücadele Masası tarafından finans kaynaklarına yönelik gerçekleştirilen son dalgadaki rakam 92’ye ulaştı. Örgüte finans desteği verdiği suçlamasıyla gözaltına alınan 92 işadamından 80’i tutuklanırken, 12’si hakkında adli kontrol kararı alındı.

BİRÇOK DELİLE ULAŞILDI
Savcılık operasyonlarda örgütün finans ayağıyla ilgili olarak yurt dışı irtibatları, uçuş bilgileri, hava yolu biletleri, yurt içi ve yurtdışı konaklama bilgileri, kentte gerçekleştirilen örgüt toplantıları ve bu toplantılarda alınan kararlara kadar birçok suç unsurunu delillendirdi.

DERNEKLERLE YAKIN İLİŞKİLERİ VAR
FETÖ’nün gizli yazışmaları gerçekleştirdikleri bylock isimli yazılım kayıtlarının da bulunduruldu delillerle tutuklanan ve hakkında adli kontrol işlemi uygulanan işadamlarının pek çoğunun KHK kararı ile kapatılan FETÖ bağlantılı derneklerin üyesi olduğu da edinilen bilgiler arasında.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı