REKLAMI GEÇ

FETÖ’nün Denizlili Irak imamı tutuklandı

FETÖ’nün Denizlili Irak imamı tutuklandı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından Türkiye’ye teslim edilen, Fethullahçı Terör Örgütü’nün Irak imamı olduğu ve örgütün PKK ile işbirliğini sağladığı ileri sürülen Denizlili Nurettin Aytuğ, Habur’da gözaltına alındıktan sonra Konya’ya götürüldü. Aytuğ, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2016 Pazartesi, 19:49

FETÖ’nün en tehlikeli isimleri arasında gösterilen ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bir süredir gri bültenle aranan Nurettin Aytuğ, Irak’ta yakalanmış, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından Türkiye’ye teslim edilmişti.

Geçen yıl FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma yakalama kararı çıkarılan Nurettin Aytuğ, gri bültenle aranıyordu. Aytuğ, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşma nedeniyle Konya’ya götürüldü. Polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Aytuğ, tutuklandı.

BANK ASYA’NIN ERBİL ŞUBESİ MÜDÜRÜ
Milliyet Gazetesi’nin haberine göre Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın geçen yıl yürüttüğü soruşturmanın iddianamesinde Aytuğ’un Konya’da bir bankanın müdürü iken, o dönemde Konyalı bir iş adamından FETÖ için yurt yapmasını ve himmet parası vermesini istediği ileri sürüldü. Aytuğ’un yine soruşturmalar kapsamında mal varlıklarına tedbir kararı konulan 119 kişi arasında yer aldığı belirtildi. Aytuğ’un, en son Bank Asya’nın Erbil Şube Müdürlüğü görevini yaptığı öğrenildi. Aytuğ’un, FETÖ’nün Irak imamı olduğu ve örgütün PKK ile işbirliğini sağlayan kişi olduğu iddia edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı