REKLAMI GEÇ

FETÖ’nün kripto dekanı tutuklandı

FETÖ’nün kripto dekanı tutuklandı

PAÜ İletişim Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. FETÖ’nün kripto dekanı olduğu iddiasıyla gündeme gelen Karaosmanoğlu’nun 1985 yılında yürütülen cemaat soruşturması kapsamında gözaltına alındığı, daha sonra da adını ve kütüğünü değiştirdiği ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Eylül 2016 Perşembe, 16:00

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar devam ediyor. Daha önce Pamukkale Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanlığı yapan, bir süre önce Adıyaman Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu, FETÖ soruşturması kapsamında önce açığa alınmış, daha sonra da meslekten men edilmişti.

DENİZLİ’YE GETİRİLDİ, TUTUKLANDI
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hakkında yürüttüğü soruşturma çerçevesinde Ankara’da gözaltına alınan ve Denizli’ye getirilen Karaosmanoğlu Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

ADINI VE KÜTÜĞÜNÜ DEĞİŞTİRMİŞ
Karaosmanoğlu hakkında soruşturma yürüten polis, ilginç bilgilere de ulaştı. Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu’nun 1987 yılında adını ve kimliğini değiştirdiğini fark eden polis, araştırmayı daha da derinleştirince, 1985 yılında jandarma tarafından cemaate yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alındığını da ortaya çıkardı.

ZÜLKARNEYN’Dİ FATİH OLDU
Karaosmanoğlu’nun adının Zülkarneyn olduğu ve mahkeme kararıyla Fatih olarak değiştirdiği belirlenirken, babasının da aynı yöntemle Hatemi olan adını Hakan olarak değiştirdiği ortaya çıktı. Karaosmanoğlu’nun Çameli olan nüfus kayıtlarını da Ankara Keçiören’e taşıdığı da belirlendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı