REKLAMI GEÇ

FETÖ’nün Tavas örgütü resmen çökertildi!

FETÖ’nün Tavas örgütü resmen çökertildi!

Denizli’de Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ soruşturmalarında Türkiye’nin en kritik yerlerinden biri olduğu ortaya çıkan Tavas’ta, polis ve jandarma güçleri, örgütü resmen çökertti. İlçenin tüm örgütsel yapılanması deşifre edildi, aralarında sözde eyaletin tüm üst düzey kadrosunun da bulunduğu 90’un üzerinde FETÖ üyesi tutuklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Eylül 2016 Pazartesi, 09:30

FETÖ, 15 Temmuz’dan bu yana yürütülen soruşturmalarda en büyük darbeyi Denizli’nin Tavas ilçesinde aldı.

ÇÖKERTİN TALİMATI!
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında ilçenin örgütün Türkiye’deki en önemli sözde eyaleti veya eyaletlerinden biri olduğu buğusuna ulaşılmıştı. İddiaya göre savcılık tarafından edinilen bu bilgiler ışığında Vali Altıparmak, emniyet güçleri ve jandarmaya vakit geçirilmeden Tavas yapılanmasının önce deşifre edilmesi, ardından çökertilmesi talimatını verdi.

ÖNCE DEŞİFRE EDİLDİ!
Savcılığın hazırladığı soruşturma dosyaları ışığında örgütün sözde eyalet yöneticilerinden en küçük birimlerine kadar tüm kadroları ve bu kadrolarda kimler olabileceğine yönelik varsayımlar masaya yatırıldı. BİMER ve CİMER’e yapılan şikayetler, gizli tanıkların ifadeleri ve operasyonlarda ulaşılan deliller ve ele geçirenlerin ifadelerinin yanı sıra Bylock gibi kripto yazışmaları tek tek incelenerek sözde eyaletin tüm kadrosu kısa süre içinde deşifre edildi.

MAHKEME KARARLARIYLA DÜĞMEYE BASILDI
Yeterli delil ve bulgulara ulaşan Cumhuriyet savcıları, hazırladıkları ayrıntılı dosyalarla mahkemelerden operasyon ve gözaltı kararları aldırdı. Ağustos başından bu yana peşi sıra düzenlenen operasyonlarda Tavas’ta onlarca ev, iş yeri, kamu kurumu, özel okul ve yurt didik didik arandı. Polis ve jandarma koordine içinde gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda delil ve bulguya ulaştı.

TEK İLÇEDE 90 TUTUKLAMA
Emniyet birimlerinin birbiri ardına gerçekleştirdiği operasyonlar kapsamında, aralarında işadamı, esnaf, öğretmen, özel yurt ve dershane yöneticisi, avukat, sağlıkçıların da olduğu 100’ün üzerinde zanlıdan 90’ının nöbetçi mahkemelerce tutuklandığı ortaya çıktı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı