REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY davalarında EGS’ye ikinci salon

FETÖ/PDY davalarında EGS’ye ikinci salon

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik davalarda duruşmalar devam ediyor. FETÖ/PDY’nin Serinhisar yapılanmasına yönelik davanın ilk duruşması başladı. Bu arada, işadamları davasında da ara karar bekleniyor.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 14 Mart 2017 Salı, 10:49

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde süren duruşmalar için ikinci bir salon oluşturuldu. FETÖ/PDY’nin finans ayağını oluşturan işadamlarına yönelik duruşma Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürerken, bir süredir tadilatta olan yan salonda 3. Ağır Ceza Mahkemesi kuruldu.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ/PDY operasyonları Serinhisar İlçesi’ne kadar uzanmış, aralarında kamu görevlileri, esnaf ve işçilerin bulunduğu 26 kişi hakkında terör örgütü üyeliği iddiasıyla dava açılmıştı. Örgütün Serinhisar’daki yapılanmasıyla ilgili gözaltına alınan 26 şüpheliden 14’ü tutuklanmıştı.

Denizli Adliyesi’nin fiziki şartları nedeniyle EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde oluşturulan 2. salonda kimlik tespiti tamamlandı ve iddianame sanıklara okunarak savunmaları alınmaya başlandı. Üç gün sürmesi beklenen duruşmada, yapılanmada ‘abla’ olarak bilinen kadınlar da yer alıyor. Sanıkların savunmasından sonra tanıkların dinleneceği duruşmada Perşembe günü sanık avukatlarının talepleri de alınarak ara karar verilecek.

İŞADAMLARINDA KARAR GÜNÜ
27 Şubat’ta ilk duruşması başlayan ve Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın finans ayağını oluşturdukları iddiasıyla yargı önüne çıkan işadamlarına yönelik davada da ara karar aşamasına gelindi. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren duruşmada avukat ve sanıkların savunma ve tahliye talepleri devam ediyor. Dün akşam geç saatlere kadar süren celseye ara verilmiş ve bugün saat 15.00’te devam edilmesi kararlaştırılmıştı. Bugün akşam saatlerinde işadamlarına yönelik ara kararın açıklanması bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı