REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’nin eğitim yapılanması davasında 2. duruşma tamamlandı, tahliyeler var

FETÖ/PDY’nin eğitim yapılanması davasında 2. duruşma tamamlandı, tahliyeler var

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı devlet okullarındaki örgütlenmeye yönelik açılan davanın ikinci duruşması tamamlandı. 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yürütülen davada 56 tutuklu, 26 tutuksuz sanık yargılanırken, ara kararda iki kişi tahliye edildi. Tutuksuz sanıkların, adli kontrolün kaldırılmasına yönelik talepleri de reddedildi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 1 Kasım 2017 Çarşamba, 17:06

Denizli Emniyet Müdürlüğü’nün FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yaptığı operasyonda örgütün Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı devlet okullarındaki öğretmen yapılanmasına yönelik 61 öğretmen tutuklanmıştı. Davanın 7 Haziran’da başlayan ilk duruşmasında 8 sanık tahliye edilmiş, 3 tutuksuz sanık da ByLock kullanımı nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Soruşturmanın ardından öğretmenler hakkında FETÖ/PDY üyeliği, ByLock kullanımı, KHK’yla kapatılan sendika ve dernek üyelikleri, Bank Asya hesapları, sohbet toplantıları, örgüt adına bağış toplama gazete ve dergi aboneliği iddialarıyla açılan davanın ikinci duruşması Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Üç gün süren duruşmada bazı sanıklara ByLock dosyalarında bulunan detaylar soruldu, sanık savunmaları ve avukatlarının tahliye talepleri dinlendi.

Mahkeme Başkanı, öğleden sonraki oturumda avukatların tahliye taleplerini tamamlamasının ardından, ara kararı oluşturmak için duruşmaya bir saat ara verdi.

45 maddelik ara kararda, tutuksuz sanıkların adli kontrol ve şehir dışı çıkış yasaklarının kaldırılmasına yönelik talepleri reddedilirken, Sabiha Ş. ve Şadan Ş. isimli tutuklu sanıklar tahliye edildi.

Duruşma 24 Ocak 2018 tarihine ertelendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı