REKLAMI GEÇ

Firari FETÖ’cülere tanınan süre doldu. Her an vatandaşlıktan çıkarılacaklar

Firari FETÖ’cülere tanınan süre doldu. Her an vatandaşlıktan çıkarılacaklar

Darbe girişiminin ardından yurt dışına kaçan FETÖ zanlıları için yapılan “Yurda dön” çağrısı ile ilgili tanınan 3 aylık süre doldu. Aralarında 6 Denizlilinin bulunduğu 130 kişi için vatandaşlıktan çıkarma süreci başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Eylül 2017 Çarşamba, 12:46

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşı Fethullah Gülen’in aralarında bulunduğu 130 kişinin vatandaşlıktan çıkarılma ilanı Resmi Gazete’de yayımlanmış ve yurda dönmeleri için 3 ay süre tanınmıştı.

FETÖ, PKK ve DEAŞ’tan aranan isimlerin yer aldığı 130 kişi, “Yurda dön” çağrısına yanıt vermedi ve firarilikleri devam etti.

Listede, 6 Denizlili de bulunuyor. 1982 Denizli doğumlu Muhammet Bayındır, 1974 Acıpayam doğumlu İsmail Erkoç, 1974 Acıpayam doğumlu Mehmet Ali Erbil, 1972 Çivril doğumlu Sıtkı Baş, 1967 Çal doğumlu Ahmet Zoroğlu, 1973 Tavas doğumlu Arif Mollaosmanoğlu, vatandaşlıktan çıkarılacak olanların bulunduğu listede yer alan Denizlililer.

Bu isimler için tanınan 3 aylık sürenin dolmasının ardından gözler Bakanlar Kurulu’na çevrildi. İçişleri Bakanlığı tarafından Bakanlar Kurulu’nu sunulması beklenen listenin onaylanması ve Resmi Gazete’de yayımlanması halinde vatandaşlıktan çıkarılacaklar.

Vatandaşlıktan çıkarma kararı şahsi olacak, çıkarılan kişinin eş ve çocuklarını etkilemeyecek. Çıkarılan kişi adına bildirim formu düzenlenecek, bu forma dayanılarak kişinin nüfus kaydı kapatılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı