REKLAMI GEÇ

Mahkeme Başkanı miting alanı değil mahkeme salonu uyarısı

Mahkeme Başkanı miting alanı değil mahkeme salonu uyarısı

FETÖ/PDY Tavas Çatı Davası’nda, yüksek sesle nutuk atar gibi heyecanlı konuşan sanığı Mahkeme Başkanı Ünal Yalçınkaya “Miting alanında gibi konuşma. Burası mahkeme salonu” diyerek, uyarmak zorunda kaldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Aralık 2016 Salı, 22:20

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY), Denizli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Tavas Çatı Davası’nın 2’nci gününe sanıklardan İsmail Karabulut’un yüksek sesle ve heyecanlı bir şekilde konuşması damgasını vurdu.

Toplam 96 sayfalık iddianamenin örgütün tanımının yapıldığı giriş kısmı dışında kalan bölümünü mahkeme üyesi ile dönüşümlü olarak okuyan, titiz uygulamaları ile davayı sürdüren Denizli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ünal Yalçınkaya’yı sanıklardan İsmail Karabulut çileden çıkardı.

İfadesine yüksek ses tonuyla başlayıp, “aynen böyle yazın” ifadesini kullanan Karabulut’a Mahkeme Başkanı Yalçınkaya, “sakin olması” uyarısında bulundu. Buna rağmen yüksek ses tonuyla hararetli bir şekilde ifade vermeyi sürdürünce Mahkeme Başkanı, “Burası miting alanı değil, mahkeme salonu. Miting alanındaymış gibi konuşma” uyarısında bulundu.

Daha sonra bu uyarıyı “Miting alanında konuşur şekilde heyecanlı olduğu, konuşmasını bu şekilde sürdürdüğü görüldü, uyarıldı” diye zapta geçirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı