REKLAMI GEÇ

Pamukkale Üniversitesi’nde 2. dalga FETÖ operasyonu

Pamukkale Üniversitesi’nde 2. dalga FETÖ operasyonu

Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında Pamukkale Üniversitesi’ne 2. dalga operasyon düzenlendi. İlk dalgada gözaltına alınan 42 akademisyenden 39’u tutuklanmış, 3’ü de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 2. dalga operasyonda 11 akademisyen daha gözaltına alındı. Bazı akademisyenlerin evlerinden 1 dolar ve FETÖ CD’leri bulunduğu öne sürüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ağustos 2016 Cumartesi, 12:54

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Pamukkale Üniversitesi’nde 2. dalga operasyon gerçekleştirildi. Daha önce 42 akademisyen, öğretim görevlisi ve memur gözaltına alınmış, önce 30’u tutuklanmış, serbest bırakılan 12 akademisyene itiraz edilmesinin ardından 9’u daha cezaevine gönderilmişti.

POLİS 2. OPERASYONU GERÇEKLEŞTİRDİ
Emniyet Müdürlüğü, Pamukkale Üniversitesi’ne yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında 2. dalga operasyonu da gerçekleştirdi. Pamukkale Üniversitesi’nde görevli 11 akademisyen gözaltına alındı, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

EVLERDE ARAMA YAPILDI
Polis, akademisyenlerin odalarında ve evlerinde de aramalar yaptı. Gözaltına alınan akademisyenlerin bazılarının evinde FETÖ’nün şifresi olarak kabul edilen 1 dolar ile terör örgütü elebaşı Fatullah Gülen’e ait CD’lerin bulunduğu öne sürüldü.

İLK DALGADA TUTUKLANAN AKADEMİSYENLER
İkinci dalga operasyonda gözaltına alınan akademisyenlerin kimler olduğuna ilişkin bir açıklama yapılmadı. PAÜ’de gerçekleştirilen ilk dalga operasyonda aralarında Pamukkale Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın dayısı Ali Keskin ve PAÜ Genel Sekreteri Kenan Çoyan’ın da 39 akademisyen tutuklanmıştı.

İlk dalgada tutuklanan akademisyen ve personelin isimleri şöyleydi: “Prof. Dr. Hasan Herken, Prof. Dr. Uğur Koltuksuz, Prof. Dr. Hasan Kaplan, Prof. Dr. Muzaffer Topçu, Prof. Dr. Ahmet Çetin Can, Prof. Dr. Aziz Polat, Prof. Dr. Bünyamin Kaptanoğlu, Prof. Dr. Nevzat Karabulut, Prof. Dr. Osman Kulak, Prof. Dr. Mustafa Gülcü, Prof. Dr. Mustafa Serinken, Prof. Dr. Selahattin Özçelik, Prof. Dr. Recep Kutlubay, Doç. Dr. Yılmaz Kıroğlu, Doç. Dr. Ali İhsan Bozkurt, Doç. Dr. Kudret Gezer, Doç. Dr. Hasalettin Deligöz, Doç. Dr. Şerife Akalın, Doç. Dr. Emin Mete, Doç. Dr. Ali Rıza Tarakçılar, Doç. Dr. Ramazan Yağcı, Yrd. Doç. Dr. Nurettin Bilgen, Yrd. Doç. Dr. Şevket Çivelek, Yrd. Doç. Dr. Kadir Ağladıoğlu, Öğr. Gör. Aksun Akbıyık, Öğr. Gör. Zeki Kasap, hemşireler Ayşe Kaplan ve Mine Yanık, memur Hakan Yörükoğlu, Ali Keskin, Kenan Çoyan, Ahmet Erdoğmuş, Yrd. Doç. Dr. Fetullah Kenar, Prof. Dr. Ilgaz Akdoğan, Doç. Dr. Hakan İsmail Sarı, Doç. Dr. Yasemin Işık Balcı, Prof. Dr. Bayram Çırak ve Doç. Dr. Ali Koçyiğit.”

İlk dalga operasyonda gözalıtna alınan ve mahkemeye çıkarılan Doç. Dr. S. Yılmaz Ağladıoğlu, Doç. Dr. Fatih Fırıncı ve Doç. Dr. Kadriye Gezer, adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı