REKLAMI GEÇ

Rakamlarla FETÖ operasyonu

Rakamlarla FETÖ operasyonu

FETÖ yandaşı bir grup asker tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalarda gelin son nokta rakamlarla açıklanmaya devam ediliyor. Denizli Valiliği’nden paylaşılan son rakamlara göre şu ana kadar 1.145 kamu personeli açığa alındı, 537 kişi hakkında gözaltı kararı uygulandı. 88 personelin tutuklandığı operasyonlarda 51 personel görevlerinden ihraç edildi, 7 kişi de görevden alındı. Firardaki 10 kişinin ise aranmasına devam ediliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2016 Çarşamba, 19:19

15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması’na bağlı bir grup asker tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde olduğu gibi Denizli’de de gerçekleştirilen kapsamlı operasyonlar devam ediyor. Neredeyse tüm resmi kurumlarda gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda kamu görevlisi açığa alındı, gözaltı işlemi uygulandı, tutuklandı. Soruşturma kapsamında görevden ihraçların da başladığı süreçte, hakkında yakalama kararı bulunan 9 hakim ve savcı ile 1 rütbeli askerin yakalanması için de çalışmalar devam ediyor.

Denizli Valiliği, zaman zaman operasyonlarda gelinen aşamayı rakamlarla açıklamaya devam ediyor. Açıklanan son rakamlara göre Denizli’de kamu kurumlarında gerçekleştirilen operasyonlardaki son durum şöyle:

DENİZLİ VALİLİĞİ
Denizli Valiliği’nde operasyon kapsamında 4 vali yardımcısı açığa alındı, ikisi hakkında tutuklama kararı verildi. Açığa alınan 2 kaymakamdan biri tutuklanırken, 3 müdür açığa alındı. Valilikte görev yapan 1 mimar ve 1 idari personel tutuklandı. İl Geç İdaresi Müdürlüğü’nde görevli 3 personel ile Merkezefendi Kaymakamlığı’ndan 1 kişi açığa alındı.

11. KOMANDO TUGAY KOMUTANLIĞI
Darbe girişiminde etkin rol oynayan 11. Komando Tugay Komutanlığı’nda yoğun bir gözaltı ve tutuklama gerçekleştirildi. 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır’ın da aralarında bulunduğu gözaltına alınan 107 rütbeliden 53’ü tutuklanırken, 53’ü serbest bırakıldı, firarda olan 1 rütbelinin yakalanması çalışmalar sürüyor. Tuğgeneral Özbakır ile birlikte 41 personelin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiği de kesildi. Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan 410 askerden 409’u serbest bırakıldı, 1 asker ile 1 erbaş da tutuklananlar arasında.

DENİZLİ ADLİYESİ
Adliye’de de hakim ve savcılara yönelik ciddi bir soruşturma gerçekleştirildi. Açığa alınan 23 hakim ve savcıdan 14’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Firarda olan 9 hakim ve savcının yakalanması için de çalışmalar devam ediyor.

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
Pamukkale Üniversitesi’nde de FETÖ operasyonları devam ediyor. 23 akademisyen ile 58 idari personelin açığa alındığı Pamukkale Üniversitesi’nde gözaltı işlemi uygulanan akademisyen ve idari personel hakkında henüz açıklama yapılmadı.

DENİZLİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ
Denizli Emniyet Müdürlüğü’nde de kapsamlı bir FETÖ operasyonu gerçekleştirildi. Açığa alınan 10 müdürden gözaltı işlemi uygulanan 6’sı, 5 emniyet amirinden de 3’ü tutuklandı. 3 komiser ile 8 komiser yardımcısının açığa alındığı Emniyet Müdürlüğü’nde komiser yardımcılarından 1’i gözaltına alındı, 3’ü hakkında da tutuklama kararı verildi. Denizli emniyetinde 4 baş polis, 33 polis memuru ve 2 sivil memur hakkında da açığa alma işlemi uygulandı.

İL JANDARMA ALAY KOMUTANLIĞI
İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda 1 binbaşı ile 1 personel açığa alındı. Açığa alınan personel hakkında gözaltı işlemi de uygulandı.

ÇİVRİL BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Çivril Belediyesi’nde 2 memur hakkında açığa alma işlemi uygulandı.

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI
Serinhisar ve Sarayköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında 1’er personel açığa alındı.

İL MÜFTÜLÜĞÜ
Denizli İl Müftülüğü’nde gerçekleştirilen FETÖ operasyonları kapsamında 34 din görevlisi açığa alındı.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın ve 5 personel hakkında açığa alma işlemi uygulandı.

TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ
Daha önce açığa alınan Ticaret İl Müdürü Abdullah Hasyıldırım için soruşturma sürecinde farklı bir karar verildi. Hasyıldırım görevinden ihraç edildi.

VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı’na yönelik yapılan çalışmada Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci ile birlikte 5 müdür ve 12 personel açığa alındı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
En kapsamlı açığa alma işleminin uygulandığı kurum Milli Eğitim Müdürlüğü oldu. 15 müdürün yanı sıra, 646 öğretmen, 14 personel ve 2 eğitim uzmanı açığa alındı. Kapatılan okul sayısı ise 8 olarak açıklandı.

GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI (GEKA)
Güney Ege Kalkınma Ajansı’nda yapılan soruşturma kapsamında 3 personel için görevden alma işlemi uygulandı.

TAPU KADASTRO BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü’nde daha önce açığa alınan 2 müdür, 2 mühendis ve 5 personel görevlerinden ihraç edildi.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde gözaltına alınan DESKİ Genel Müdürü Mahmut Güngör kısa süre içinde serbest bırakılırken, belediyede 15 personel için açığa alma işlemi uygulandı.

GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde 2 eğitim uzmanı açığa alındı.

İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde görevli 1 personel hakkında gözaltı işlemi uygulandı.

METEOROLOJİ MÜDÜRLÜĞÜ
Meteoroloji Müdürlüğü’nde 1 personel açığa alındı.

KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı sağlık kuruluşlarında gerçekleştirilen FETÖ operasyonları kapsamında 15 doktor ile 64 personel açığa alındı.

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
Orman Bölge Müdürlüğü’nde 1 şube müdürü, 3 mühendis ve 2 personel hakkında açığa alma işlemi uygulandı.

TEİAŞ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
TEİAŞ Bölge Müdürlüğü’nde 1 bölge müdürü, 2 baş mühendis ve 2 personel açığa alındı.

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen operasyonlarda İl Müdürü Sezgin Kutlu görevden alınırken, 29 personel hakkında da açığa alma işlemi uygulandı.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU (SGK)
Sosyal Güvenlik Kurumu’nda 1 doktor, 11 personel ve 1 denetmen yardımcısı açığa alındı.

DENİZLİ GAR MÜDÜRLÜĞÜ
Denizli Gar Müdürlüğü’nde 1 personel hakkında açığa alma işlemi uygulandı.

ZİRAAT BANKASI
Ziraat Bankası’nda yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı işlemi uygulanan 1 personel hakkında tutuklama kararı verildi.

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Denizli İl Koordinatörlüğü’nde yürütülen soruşturma kapsamında 6 uzman ve 3 personel açığa alındı.

ÇARDAK HAVALİMANI MÜDÜRLÜĞÜ
Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi en hareketli bölgelerden biri olan Çardak Havalimanı Müdürlüğü’nde 1 müdür ve 10 personel hakkında açığa alma işlemi uygulandı.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde 1 şube müdürü ve 2 personel hakkında görevden alma işlemi uygulandı.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Sağlık Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen operasyonlarda 1 doktor ile 10 personel açığa alındı.

İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde 16 doktor ve 17 personel hakkında açığa alma kararı verildi.

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ
Merkezefendi Belediyesi’nde 1 müdür ve 4 personel açığa alındı.

PAMUKKALE BELEDİYESİ
Pamukkale Belediyesi’nde 2 personel hakkında açığa alma işlemi uygulandı.

DENİZLİ TİCARET ODASI
Denizli Ticaret Odası’nda yapılan operasyonda Oda Başkanı Necdet Özer gözaltına alındı.

OPERASYONLARDA TOPLAM RAKAMLAR
Denizli’de kamu kurumlarında gerçekleştirilen operasyonlarda 1.145 kamu görevlisi açığa alınırken, 537 kamu görevlisi hakkında gözaltı işlemi uygulandı, 88’i tutuklandı. Gözaltına alınan kamu görevlilerinden 463’ü ise serbest bırakıldı. 7 personel hakkında görevden alma işlemi uygulanırken, 51 kamu görevlisi hakkında da ihraç kararı verildi. 10 firarinin arandığı soruşturmalar kapsamında 8 eğitim kurumu da kapatıldı.

İşte Valilik tarafından yayınlanan son liste:

denizli-valilik-operasyon-feto-son-rakamlar-ic

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı